Fotbal american: Philadelphia Eagles, învingătoare în Super Bowl-ul 2018

Fotbal american: Philadelphia Eagles, învingătoare în Super Bowl-ul 2018

Echipa Philadelphia Eagles a produs una dintre cele mai mari surprize din istoria Ligii profesioniste de fotbal american (NFL), învingând cu scorul de 41-33 formaţia New England Patriots, deţinătoarea trofeului, duminică seara la Minneapolis, în ediţia 2018 a Super Bowl-ului, marea finală a NFL, la care au asistat 73.000 de spectatori.

Considerat evenimentul sportiv al anului în Statele Unite, meciul s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor. Philadelphia Eagles a cucerit cu această ocazie primul Super Bowl din istoria sa, de la crearea acestui trofeu (1967), după ce pierduse anterior două finale, în 1981 şi 2005.

Titlul de cel mai valoros jucător al finalei i-a revenit lui Nick Foles, coordonatorul lui Eagles, care a câştigat duelul cu omologul său de la Patriots, starul Tom Brady, căruia i-a răpit ocazia de a-şi trece în palmares al şaselea Super Bowl.

În pauza finalei, atmosfera a fost întreţinută de solistul Justin Timberlake, care i-a adus cu această ocazie un emoţionant omagiu lui Prince, cunoscutul muzician american care a decedat anul trecut, la 57 de ani.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale