Fotbal: ANAD a decis că jucătorul rapidist Cătălin Hlistei nu a încălcat prevederile antidoping

Fotbal: ANAD a decis că jucătorul rapidist Cătălin Hlistei nu a încălcat prevederile antidoping

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a decis că fotbalistul grupării Rapid Bucureşti, Cătălin Hlistei, nu a încălcat prevederile privind dopajul, după ce a fost descoperită în proba sa substanţa betametazonă, informează gruparea giuleşteană într-un comunicat de presă.

"Agenţia Naţională Anti-Doping a decis că fotbalistul nostru Cătălin Hlistei nu a încălcat reglementările antidoping, privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, după ce în proba sa biologică a fost descoperită substanţa betametazonă. Ţinând cont că substanţa folosită de către Cătălin Hlistei a fost administrată pe cale nazală, şi nu pe cale orală, intravenoasă, intramusculară sau rectală, şi ca atare prezenţa acestei substanţe în proba biologică, deşi este un rezultat analitic pozitiv, cât şi utilizarea acesteia, administrarea sub formă de picături nazale nu poate constitui una din încălcările reglementărilor antidoping, prevăzute de art. 2, alin (2), litera A şi B, din legea nr. 227/2006, privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport", se arată în comunicatul FC Rapid.

La sfârşitul lunii septembrie, Agenţia Naţională Anti-Doping a deschis o anchetă în cazul lui Cătălin Hlistei, referitor la modul de administrare a substanţei betametazonă, cu care a fost depistat pozitiv şi care se regăseşte într-un spray nazal.

Cătălin Hlistei este golgheterul actual al ligii secunde, cu şapte reuşite, având 24 de goluri marcate în 51 de meciuri pentru Rapid.
AGERPRES (AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

 

Sursa foto: fcrapid.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

4 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...