Fotbal: Anghel Iordănescu - România este peste 6-7 echipe prezente la EURO 2020

Fotbal: Anghel Iordănescu - România este peste 6-7 echipe prezente la EURO 2020

Fostul selecţioner Anghel Iordănescu a declarat, joi, la finalul partidei Ucraina - Macedonia de Nord, scor 2-1, că echipa naţională de fotbal a României este mai valoroasă decât 6-7 participante la EURO 2020, şi că s-ar fi bătut de la egal la egal şi cu Ucraina şi cu Austria.

"Eu cred, şi când spun acest lucru ţin cont de calităţile jucătorilor noştri, de valoarea unora dintre jucătorii noştri, dacă vreţi de talentul jucătorilor noştri, că echipa noastră naţională este peste alte şase-şapte echipe care sunt aici prezente la acest campionat european. Şi mai cred că echipa noastră naţională putea să joace de la egal la egal şi cu Ucraina şi cu Austria", a declarat Iordănescu.

Întrebat care este motivul pentru care România nu a reuşit să se califice la EURO 2020, Iordănescu a răspuns: "Nu suntem aici pentru că nu ne-am calificat".

Fostul antrenor al naţionalei României consideră că prezenţa selecţionatei pregătite de Mirel Rădoi la EURO 2020 ar fi produs o emulaţie pentru tot fotbalul românesc.

"A fost un meci agreabil, cu trei goluri frumoase, cu alte faze superbe de poartă. Din păcate rămânem cu regretul că se putea, şi chiar se putea, ca echipa naţională să fie la acest turneu final. În primul rând că era o emulaţie dacă România ar fi fost la acest turneu final, o emulaţie pentru tot fotbalul nostru, pentru jucătorii noştri pentru suporteri. Şi sunt convins că echipa noastră naţională avea şi o prestaţie bună, adică nu ne făceam de râs", a mai spus Anghel Iordănescu.

Naţionala de fotbal a Ucrainei a învins formaţia Macedoniei de Nord cu scorul de 2-1 (2-0) , joi, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa C a turneului final EURO 2020.

Ucraina a obţinut prima sa victorie în grupă, după 2-3 cu Olanda, la Amsterdam, în timp ce debutanta Macedonia de Nord a pierdut al doilea joc la rând, după 1-3 cu Austria.

Joi are loc şi celălalt meci al grupei, Olanda - Austria, la Amsterdam.

În ultima etapă, pe 21 iunie, Ucraina va înfrunta Austria la Bucureşti, iar Macedonia de Nord se va deplasa la Amsterdam pentru partida cu Olanda.
AGERPRES/(A, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria