Fotbal: Anton Petrea - Nu mă gândeam că voi reveni aşa de repede la FCSB, este într-adevăr o provocare

Fotbal: Anton Petrea - Nu mă gândeam că voi reveni aşa de repede la FCSB, este într-adevăr o provocare

Antrenorul Anton Petrea, instalat la începutul acestei săptămâni la conducerea tehnică a echipei de fotbal FCSB, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că nu se gândea că va reveni aşa de repede la gruparea roş-albastră şi că acest al doilea său mandat reprezintă într-adevăr o provocare.

"Nu mă gândeam că voi reveni aşa de repede pe banca echipei după plecarea mea din vară. Am acceptat însă această propunere venită din partea patronului pentru că este într-adevăr o provocare pentru mine. Iar mie chiar îmi plac provocările. Mă aştept ca evoluţia echipei să fie din ce în ce mai bună şi rezultatele să vină ca urmare a evoluţiilor noastră bune. Şi uşor-uşor sper să ne apropiem de locul întâi. E greu de făcut o comparaţie între echipa din luna mai când am plecat şi cea de acum. Lotul era altul atunci, acum au apărut alţi jucători. În plus nu ar fi fair play să vorbesc eu de foştii antrenori de aici. Revederea cu jucătorii a fost emoţionantă şi plăcută, mă bucur că am revenit alături de ei", a afirmat Petrea în prima sa conferinţă de presă de la revenirea la FCSB.

Petrea se aşteaptă la o luptă dificilă pentru titlu în acest an în care vor fi angrenate mai multe echipe.

"Ţinând cont că CFR Cluj este acum pe primul loc la o diferenţă destul de mare de puncte va fi dificil. Însă nu trebuie să ne gândim doar la CFR, din punctul meu de vedere sunt mai multe echipe care pot emite pretenţii anul acesta la titlu. Iar apoi trebuie să fim concentraţi pe ceea ce facem noi în teren. Va fi destul de greu, dar nu imposibil", a explicat el.

Tehnicianul nu a dorit să vorbească despre implicarea patronului Gigi Becali în deciziile tehnice. "Am avut o discuţie cu patronul înainte de a semna noul contract, dar sunt discuţii private şi nu le pot face publice. Însă am convingerea că lucrurile vor decurge aşa cum trebuie şi că echipa nu va avea de suferit. Eu nu am venit aici să mă gândesc la plecare, de abia sosit şi gândurile mele se îndreaptă doar către ceea ce trebuie să fac acum", a precizat antrenorul.

Întrebat ce părere are despre anunţul suporterilor că îl vor contesta la meciuri, Anton Petrea a răspuns: "Port un deosebit respect suporterilor, nu vreau să comentez nimic altceva. Dar îmi doresc ca ei să susţină jucătorii pentru că ei au nevoie de suportul lor".

Clubul de fotbal FCSB a anunţat, în 16 noiembrie, instalarea lui Anton Petrea în funcţia de antrenor principal, acesta revenind la gruparea roş-albastră după aproximativ 6 luni.

Petrea (46 de ani) a mai condus FCSB între 15 iulie 2020 şi 19 mai 2021, perioadă în care echipa a obţinut 24 victorii şi 5 rezultate de egalitate în Liga I, 2 victorii în Cupa României şi 2 victorii în UEFA Europa League şi a încheiat sezonul trecut pe poziţia secundă în clasament.

Fost secund al lui Laurenţiu Reghecampf, Petrea îl înlocuieşte în funcţie pe Edward Iordănescu, antrenor al cărui contract cu FCSB a fost reziliat, la 14 noiembrie, după un conflict cu patronul Gigi Becali.
AGERPRES (V, AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…