Fotbal: Antrenorul german Markus Gisdol a părăsit clubul Lokomotiv Moscova

Fotbal: Antrenorul german Markus Gisdol a părăsit clubul Lokomotiv Moscova

Tehnicianul german Markus Gisdol a părăsit, marţi, fără a oferi un motiv al plecării sale, clubul Lokomotiv Moscova, aflat pe locul şapte în prima ligă rusă de fotbal, după ce a petrecut doar patru luni şi jumătate pe banca tehnică, transmite DPA.

Gisdol, 52 de ani, a declarat însă pentru ziarul Bild că a plecat din Rusia, din cauza invadării Ucrainei. Lokomotiv a postat însă un mesaj pe Twitter în care anunţa că germanul a fost demis.

''Meseria de antrenor este cea mai frumoasă din lume pentru mine. Dar nu pot continua profesia mea într-o ţară al cărui lider este responsabil pentru un atac în mijlocul Europei. Asta nu se potriveşte cu valorile mele. Nu pot sta la Moscova pe terenul de antrenament unde jucătorii se antrenează şi să cer profesionalism când la câţiva kilometri ordinele au adus mizerie unui întreg popor. Este o decizie personală şi sunt absolut convins de ea'', a spus Gisdol, care le-a mai antrenat pe Hoffenheim şi Hamburger SV în Bundesliga.

Tehnicianul german s-a despărţit de FC Koln în aprilie 2021 şi s-a alăturat lui Lokomotiv în luna octombrie.

Clubul din Moscova a anunţat că Marvin Compper, fost jucător în Bundesliga, va asigura interimatul pe banca tehnică.

Un alt tehnician german, Sandro Schwarz, de la Dinamo Moscova, echipă aflată pe locul doi în liga rusă, la două puncte de liderul Zenit Sankt Petersburg, a anunţat că nu va renunţa la postul său.

''Nu sunt genul care cumpără un bilet, sare în avion şi zboară departe de Rusia. Nu este stilul meu. Îmi asum responsabilitatea şi rămân la club'', a declarat Schwarz.

Cu o zi înainte, FIFA şi UEFA au suspendat echipele ruse din toate competiţiile internaţionale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...