Fotbal: Antrenorul Mircea Lucescu s-a întâlnit miercuri cu jucătorii dinamovişti depistaţi pozitiv la coronavirus

Fotbal: Antrenorul Mircea Lucescu s-a întâlnit miercuri cu jucătorii dinamovişti depistaţi pozitiv la coronavirus

Reputatul tehnician Mircea Lucescu s-a întâlnit miercuri, în cadrul unei vizite la cantonamentul de la Săftica, cu lotul echipei Dinamo, inclusiv cu cei 6 jucători depistaţi pozitiv la coronavirus în dimineaţa zilei de joi.

"Miercuri a fost şi Mircea Lucescu la antrenament, venit la iniţiativa suporterilor, iar eu am fost de acord imediat. E o personalitate, iar vorbele sale pot însemna ceva pentru jucători", a declarat, joi, antrenorul echipei Dinamo, Gheorghe Mulţescu, pentru digisport.ro.

Testările efectuate de lotul echipei de fotbal Dinamo la o clinică privată din Bucureşti au indicat rezultate pozitive la noul coronavirus pentru şase jucători, a declarat, joi, pentru AGERPRES, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan .

"Avem o notificare din partea celor de la Dinamo, conform căreia 6 jucători au fost depistaţi pozitiv. Au făcut testul obligatoriu la fiecare 14 zile la clinica Regina Maria şi la 6 dintre ei a ieşit pozitiv. Acum au fost retestaţi şi urmează să primească răspunsul abia mâine", a declarat Ştefan pentru AGERPRES.

Printre cele şase persoane depistate pozitiv la noul coronavirus nu se regăseşte niciun membru al staff-ului tehnic.

Lotul echipei Dinamo se găseşte în acest moment în izolare la cantonamentul din Săftica, iar meciul restant cu formaţia Chindia Târgovişte, care urma să se dispute în această seară, de la ora 19:00, va fi reprogramat la o dată care va fi anunţată ulterior.

Clubul Dinamo se confruntă pentru a doua oară cu probleme legate de COVID-19 după ce la 11 iunie, cu doar o zi înainte de reluarea campionatului Ligii I, a fost depistat pozitiv unul dintre maseurii echipei. Partida Dinamo - Chindia Târgovişte, care era programată la 12 iunie în cadrul etapei a 3-a a play-out-ului Ligii I, a fost amânată la momentul respectiv pentru 16 iulie. După cazurile de joi, aceasta a fost amânată încă o dată de Liga Profesionistă de Fotbal.

Formaţia alb-roşie mai are un meci amânat, cel cu FC Hermannstadt, din etapa a 4-a, reprogramat de LPF pentru 23 iulie.

De la reluarea campionatului Ligii I, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19, la angajaţii cluburilor FC Dinamo şi FC Botoşani, ceea ce a dus la suspendarea meciurilor celor două formaţii şi deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică. De asemenea, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti şi FC Argeş.

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate patru cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa