Fotbal: Argentina, co-organizatoare, confirmă desfăşurarea Copei America pe teritoriul său

Fotbal: Argentina, co-organizatoare, confirmă desfăşurarea Copei America pe teritoriul său

Preşedintele argentinian Alberto Fernandez a confirmat, duminică, că ţara sa, co-organizatoare a Copei America alături de Columbia, este pregătită să găzduiască competiţia continentală de fotbal, în ciuda pandemiei de coronavirus, informează AFP.

"Noi am convenit cu Conmebol să organizăm Copa America şi o vom face cu anumite restricţii", a spus şeful statului pentru postul argentinian de televiziune C5N.

"Noi am fost consultaţi şi am spus da. Cu toată atenţia impusă de situaţie. Va fi o Copa America pentru televiziune, trebuie să subliniem asta", a adăugat Fernandez făcând referire la meciurile ce vor avea loc cu porţile închise.

"În aceste condiţii, noi suntem dispuşi să ne onorăm angajamentele".

O serie de incertitudini planează asupra Copei America 2021, a cărei lovitură de începere urmează să fie dată peste o lună, din cauza creşterii continue a contaminărilor în America de Sud şi a violenţelor din Columbia, ţară co-organizatoare.

Argentina traversează perioada sa cea mai dificilă de la debutul pandemiei, iar duminică înregistra 3,3 milioane de cazuri şi 70.552 decese.

Duminică, clubul River Plate a fost privat de 15 jucători testaţi pozitiv la Covid-19 înaintea derby-ului pierdut în faţa rivalei sale din Buenos Aires, Boca Juniors (2-4), din sferturile Cupei Ligii argentiniene.

CONMEBOL a mizat pe vaccinarea ansamblului lumii fotbalului profesionist din America de Sud, repartizând cele 50.000 de doze de vaccin oferite de societatea farmaceutică chineză Sinovac.

Pentru moment, oraşele desemnate pentru găzduirea meciurilor sunt Cordoba, Santiago del Estero, Mendoza şi Buenos Aires pentru Argentina. În Columbia, oraşele gazdă sunt Barranquilla, Medellin, Cali şi Bogota.

Lovitura de începere a Copei America va fi dată pe 13 iunie cu meciul Argentina-Chile pe stadionul Monumental din Buenos Aires. Finala este programată pe 10 iulie pe arena Metropolitano din Barranquilla. AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...