Fotbal: AS Roma şi-a asigurat calificarea în viitoarea ediţie a Europa League

Fotbal: AS Roma şi-a asigurat calificarea în viitoarea ediţie a Europa League

AS Roma şi-a asigurat calificarea în viitoarea ediţie a Europa League după ce a învins-o cu 3-0 în deplasare pe Torino FC, vineri, în primul meci din etapa a 38-a, ultima din sezonul 2021-2022 al campionatului de fotbal al Italiei.

Atacantul englez Tammy Abraham a reuşit dubla la Torino, în minutele 33 şi 42, ultimul gol din penalty. Lorenzo Pellegrini a înscris în minutul 78, tot din penalty. Abraham a stabilit un record, fiind fotbalistul englez cu cele mai multe goluri într-o stagiune de Serie A, 17, notează BBC.

Echipa antrenată de Jose Mourinho va juca miercuri finala Europa Conference League, împotriva lui Feyenoord Rotterdam, la Tirana.

În clasament, Roma este pe locul 5, cu 63 de puncte, câte are şi ocupanta locului 6, concitadina Lazio, care va juca acasă cu Verona în ultima etapă. Torino se află pe locul 10.

Duminică, ultima etapă va decide cine va fi câştigătoarea campionatului, AC Milan sau rivala Inter Milano, deţinătoarea titlului, care are 2 puncte mai puţin. Milan va juca pe terenul lui Sassuolo, iar Inter va primi vizita
Sampdoriei.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”