Fotbal: Asociaţia suporterilor dinamovişti virează 100.000 de euro în contul FC Dinamo pentru plata datoriilor fiscale

Fotbal: Asociaţia suporterilor dinamovişti virează 100.000 de euro în contul FC Dinamo pentru plata datoriilor fiscale

Asociaţia suporterilor dinamovişti "Peluza Cătălin Hîldan" a anunţat, vineri, într-un comunicat postat pe un site de socializare, că va vira sub formă de împrumut, prin programul socios "Doar Dinamo Bucureşti" (DDB), suma de 100.000 de euro în contul FC Dinamo pentru plata datoriilor fiscale şi a impozitelor către stat ale grupării alb-roşii.

"Astăzi, 22 ianuarie 2021, Asociaţia Suporterilor DDB va vira o nouă sumă importantă, în valoare de 490.000 RON (100.000 €) în conturile clubului Dinamo. Banii vor fi folosiţi pentru plata datoriilor fiscale şi a impozitelor datorate către stat, aferente lunii decembrie 2020. Neplata ar atrage penalităţi asupra clubului, în valoare de 5% din suma datorată. Banii vor fi viraţi sub formă de împrumut, ca şi până acum, pentru a păstra posibilitatea convertirii lor în acţiuni sau aport la capital. Suma totală băgată de fani în club ajunge astăzi la aproximativ 900.000 de euro", se arată în comunicatul postat pe pagina oficială de Facebook.


Asociaţia menţionează că măsura vine în urma ultimei sesiuni de vot în care suporterii cotizanţi în cadrul programului DDB au votat fără rezerve în favoarea evitării falimentului lui Dinamo.

"Suporterii îşi respectă astfel promisiunea făcută lor înşişi de a salva clubul cu orice preţ. DDB înseamnă responsabilitate şi fapte! Cu fiecare pas pe care suporterii îl fac, clubul lor se apropie de însănătoşire şi normalitate. Suntem conştienţi că drumul este lung şi anevoios, dar împreună o vom scoate la capăt", se mai precizează în comunicat.

Asociaţia suporterilor dinamovişti "Peluza Cătălin Hîldan" deţine în prezent un pachet de 20,6% din acţiunile clubului FC Dinamo prin programul socios "Doar Dinamo Bucureşti". Până acum, numărul membrilor DDB este de 13.000. În ultimele luni, suporterii au achitat mai multe datorii ale clubului cu banii strânşi din cotizaţii şi din biletele virtuale achiziţionate la meciurile formaţiei alb-roşii.

În ultima perioadă clubul Dinamo se confruntă cu mari probleme financiare, existând restanţe la plata salariilor jucătorilor, antrenorilor şi celorlalţi angajaţi pe mai multe luni. Conducerea reprezentată de Pablo Cortacero a anunţat în mai multe rânduri că va achita salariile, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Din cauza acestor probleme, antrenorul Cosmin Contra a plecat de la echipă, iar mai mulţi jucători şi-au depus memorii la comisiile Federaţiei Române de Fotbal şi la FIFA pentru a deveni liberi de contract.

Compania Benel International SA, reprezentată de spaniolul Pablo Cortacero, a devenit la jumătatea lunii august acţionar majoritar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti.
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…