Fotbal: Balotelli, din nou victima rasismului

Fotbal: Balotelli, din nou victima rasismului

Mario Balotelli, atacantul echipei Brescia, a fost din nou victima unor incidente rasiste, sub forma unor strigăte de maimuţă, duminică, în meciul de campionat din deplasare cu Hellas Verona (1-2), fiind foarte aproape să părăsească terenul de joc, informează AFP.

Balotelli, care a mai fost victima unor incidente rasiste în Italia şi Franţa, a intrat în colimatorul suporterilor echipei gazdă în min. 60, după o acţiune pe partea stângă, iar atacantul italian a luat balonul şi l-a expediat violent în direcţia sectorului rezervat suporterilor echipei Hellas Verona.

Furios, el a arătat prin gesturi că a auzit şi a ieşit la marginea terenului îndreptându-se spre poarta veronezilor cu intenţia de a părăsi terenul. El a fost apoi înconjurat de coechipierii săi, dar şi de numeroşi jucători ai Veronei, care au încercat să-l calmeze şi l-au convins să rămână pe gazon.

Meciul a fost întrerupt câteva minute înainte ca un mesaj să fie citit de crainicul stadionului, precizând că jucătorii vor intra la vestiare în cazul unui nou incident de acelaşi gen.

Mesajul a fost fluierat de o mare parte a suporterilor, dar meciul s-a reluat, cu Balottelli rămânând în teren. Fostul atacant al echipei Olympique Marseille a marcat chiar şi un gol superb pe final de meci (min. 85), reducând scorul de la 2-0 la 2-1.

La câteva ore după meci, Balotelli a postat un mesaj pe contul său de Instagram, în care le mulţumeşte "colegilor de pe teren, dar şi altora pentru solidaritatea" faţă de el. "Mulţumesc din inimă. Voi aţi arătat că sunteţi bărbaţi adevăraţi, nu ca cei care neagă evidenţa".
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”