Fotbal: Bayern, învinsă de PSG cu 3-2 la Munchen, în sferturile Ligii Campionilor

Fotbal: Bayern, învinsă de PSG cu 3-2 la Munchen, în sferturile Ligii Campionilor

Bayern Munchen, deţinătoarea trofeului, a fost învinsă de Paris Saint-Germain cu scorul de 3-2 (2-1), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.



PSG s-a impus prin golurile reuşite de Kilyan Mbappe (3, 68) şi Marquinhos (28), într-o reeditare a finalei ediţiei de anul trecut. Pentru bavarezi, care au câştigat trofeul (1-0) prin golul lui Kingsley Coman, au marcat miercuri Eric Maxim Choupo-Moting (37) şi Thomas Muller (60).



Bayern, lipsită de golgheterul Robert Lewandowski (accidentat) şi de penetrantul Serge Gnabry (pozitiv la COVID-19), a dominat jocul şi a ratat o mulţime de ocazii, dar parizienii au fost tăioşi pe contraatac de fiecare dată când au avut ocazia.



Bavarezii au început în forţă, pe o ninsoare abundentă, dar Choupo-Moting a trimis în bară (2). PSG a replica imediat şi Mbappe a marcat un minut mai târziu (3), din pasa lui Neymar, pe contraatac. Campionul mondial a marcat după doar 149 de secunde (Opta Stats), acesta fiind cel mai rapid gol încasat de Bayern în fazele eliminatorii ale competiţiei din martie 2010, când Wayne Rooney a punctat după doar 63 de secunde.



Echipa gazdă a ratat prin Goretzka (19), Pavard (20) şi Choupo-Moting (27), dar cei care au marcat au fost tot parizienii, în min. 28, prin Marquinhos, brazilianul evitând pasul la ofsaid făcut de greoaia apărare bavareză şi învingându-l simplu pe Neuer.



Bayern a revenit în meci prin golul înscris în min. 37 de Choupo-Moting (ex-PSG), cu o lovitură de cap la centrarea lui Pavard.

În repriza secundă, PSG a fost aproape de gol în min. 52, când Neuer a respins şutul lui Neymar, iar apoi Davies a respins de pe linia porţii mingea expediată de Di Maria. Un minut mai târziu, Alaba şi Pavard au ratat şansa egalării, la poarta cealaltă.

Echipa antrenată de Hansi Flick a reuşit egalarea, în min. 60, când Muller a înscris cu capul, din lovitura liberă executată de Kimmich. Însă, campioana Germaniei s-a văzut din nou condusă din min. 68, când Mbappe a marcat printre picioarele lui Jerome Boateng, din pasa aceluiaşi Neymar, la capătul unui contraatac letal.

Gazdele au încercat din nou să egaleze, dar au fost lipsite de claritate în faţa porţii, Alaba (86) şi Muller (87) ratând ultimele ocazii ale bavarezilor.

Bayern, care a marcat cel puţin două goluri în 26 din ultimele 27 meciuri de acasă, a pierdut pe teren propriu după o serie impresionantă de 32 de meciuri, din care a câştigat 28. Bayern nu mai pierduse acasă din noiembrie 2019.

De cealaltă partide, PSG are doar un meci în care nu a marcat din ultimele 44 din Liga Campionilor, finala de anul trecut (0-1 cu Bayern).

Manşa secundă va avea loc pe 13 aprilie, pe Parc des Princes.

Pe Allianz Arena au evoluat echipele:
Bayern: Neuer (căpitan) - Pavard, Suele (Jerome Boateng, 42), Alaba, Lucas Hernandez - Leroy Sane, Kimmich, Thomas Muller, Goretzka (Alphonso Davies 33), Kingsley Coman - Choupo-Moting. Antrenor: Hans-Dieter Flick.
Paris SG: Navas - Dagba, Marquinhos (căpitan; Ander Herrera, 31), Kimpembe, Abdou Diallo (Bakker, 46) - Danilo Pereira, Idrissa Gueye - Di Maria (Kean, 71), Neymar (Rafinha, 90), Draxler - Mbappé. Antrenor: Mauricio Pochettino.

Arbitru: Andres Mateu Lahoz (Spania).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Foto: (c) LUKAS BARTHTUTTAS/EPA


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”