Fotbal: Bayern Munchen a câştigat la Paris, dar a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor

Fotbal: Bayern Munchen a câştigat la Paris, dar a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor

Bayern Munchen, deţinătoarea trofeului, a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, deşi a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, în deplasare, în manşa secundă a sferturilor de finală ale competiţiei.

Bavarezii au părăsit competiţia pentru că au pierdut în tur cu 2-3, la Munchen, iar regula golurilor marcate în deplasare a făcut diferenţa.

Foto: (c) IAN LANGSDON / EPA


PSG şi-a luat astfel revanşa după ce a fost învinsă în finala ediţiei trecute a Ligii Campionilor cu 1-0 de Bayern.

Bayern a dominat şi partida de pe Parc des Princes, cum a făcut şi în tur, a câştigat prin golul lui Eric Maxim Choupo-Moting (40), dar PSG a ratat multe ocazii uriaşe de gol, având şi două bare.

Mbappe a avut prima şansă a partidei (3), dar nu a nimerit poarta. Apoi portarul Neuer l-a blocat in extremis pe Neymar (9).

Foto: (c) IAN LANGSDON / EPA


Primele şanse ale echipei pregătite de Hansi Flick au venit la jumătatea primei reprize, dar Sane (26) şi Kimmich (27) au fost imprecişi cu şuturi de la distanţă.

Neymar a fost blocat din nou de Neuer (28), care s-a remarcat şi câteva minute mai târziu în faţa brazilianului (34). Ghinionul lui Neymar a continuat, vedeta sud-americană nimerind de două ori bara în decurs de câteva minute (37, 39).

Bayern a reuşit să deschidă scorul în min. 40, când Choupo-Moting a trimis mingea în plasă din centrarea lui Alaba.

Foto: (c) IAN LANGSDON / EPA


Prima repriză s-a încheiat cu o nouă ocazie irosită de Sane (45+2), iar a doua a început cu o şansă ratată de Alaba (47).

Neymar şi-a mai trecut în cont o ratare (49), iar cinci minute mai târziu (54) nu a reuşit să trimită în plasă mingea centrată de argentinianul Di Maria în faţa porţii.

Bayern nu a mai avut claritate în joc în ultima parte a jocului, acuzând şi lipsa golgheterului Lewandowski, iar până la final a mai avut doar două oportunităţi, prin Muller (62), dar Navas a fost la post, şi prin Sane (83), care a trimis pe lângă poartă.

În semifinale, Paris Saint-Germain o va înfrunta pe învingătoarea dintre Manchester City şi Borussia Dortmund (2-1 în tur).

Pe Parc des Princes au evoluat echipele:
Paris SG: Navas - Dagba, Danilo Pereira, Kimpembe (căpitan), Abdou Diallo (Bakker, 59) - Idrissa Gueye, Paredes - Di Maria (Ander Herrera, 88), Neymar, Draxler (Kean, 73) - Mbappé. Antrenor: Mauricio Pochettino.
Bayern:
Neuer (căpitan) - Pavard, J. Boateng, Lucas Hernandez, A. Davies (Musiala, 71) - Kimmich, Alaba - L. Sané, Th. Muller, K. Coman - Choupo Moting (Javi Martinez, 85). Antrenor: Hans-Dieter Flick.

Arbitru: Daniele Orsato (Italia).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa foto: (c) PSG - Paris Saint-Germain /facebook

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria