Fotbal: Bayern Munchen, calificată în finala Cupei Germaniei

Fotbal: Bayern Munchen, calificată în finala Cupei Germaniei

Echipa Bayern Munchen s-a calificat în finala Cupei Germaniei la fotbal, învingând pe teren propriu, scorul de 2-1, formaţia Eintracht Frankfurt, miercuri seara, la capătul unui meci cu porţile închise, în cursul căruia cele două cluburi şi-au manifestat susţinerea faţă de mişcarea împotriva rasismului "Black lives matter",

Gazdele au deschis scorul în prima repriză, prin Ivan Perisic (14), însă Eintracht a restabilit egalitatea în repriza secundă, prin Danny Da Costa (69). Bayern a obţinut victoria graţie golgheterului său Robert Lewandowski (75), polonezul ajungând astfel la 45 de goluri înscrise în toate competiţiile, de la debutul acestui sezon.

Pentru validarea golului lui Lewandowski a fost nevoie, însă, de arbitrajul video, după ce conducătorul jocului a refuzat iniţial să în acorde, pe motiv de ofsaid.

Bayern Munchen va înfrunta în finala programată în data 4 iulie, pe Stadionul Olimpic din Berlin, formaţia Bayer Leverkusen, care a trecut marţi în prima semifinală, cu 3-0, de formaţia e liga a patra FC Saarbrucken, prin golurile lui Moussa Diaby (11), Lucas Alario (19) şi Karim Bellarabi (58).

Bavarezii, deţinătorii recordului de trofee în Cupa Germaniei (19), vor disputa a şaptea finală în ultimele zece ediţii ale acestei competiţii, având posibilitatea să realizeze duba campionat-cupă şi în acest sezon, aşa cum au reuşit anul trecut.

Jucătorii echipei din Frankfurt au purtat cu această ocazie tricouri cu inscripţia "#blacklivesmatter", în timp ce gazdele de la Bayern au ieşit la încălzire cu tricouri având acelaşi slogan, aşa cum au făcut-o şi sâmbătă, în campionat, subliniind cuvântul de ordine: "Cartonaş roşu rasismului", precizează AFP.

Mai multe cluburi şi jucători şi-au manifestat deja solidaritatea în Bundesliga, în special punând un genunchi în pământ înaintea startului jocurilor, în semn de omagiu faţă de George Floyd, afro-americanul ucis de un poliţist la sfârşitul luni mai, la Minneapolis (Statele Unite).
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...