Fotbal: Belgianul Rudi Verkempinck, secundul selecționerului Christoph Daum la naționala României

Fotbal: Belgianul Rudi Verkempinck, secundul selecționerului Christoph Daum la naționala României

Belgianul Rudi Verkempinck va fi noul antrenor secund al selecționerului echipei naționale de fotbal a României, germanul Christoph Daum, potrivit site-ului oficial al Federației Române de Fotbal.

Sursa foto

Tehnicianul în vârsta de 50 de ani a semnat un contract valabil până în 2018, la fel ca și Daum

Verkempinck, antrenor cu licența UEFA PRO, a lucrat cu Christoph Daum din postura de ''secund'' atât la FC Bruges (2011-2012), cât și la Bursaspor (2013-2014).

Belgianul a îndeplinit rolul de antrenor principal la în cariera sa la Wervik, Cercle Bruges, KV Mechelen, KRC Gent, RS Waasland, KV Kortrijk, VW Hamme.

''Mă bucur să mă alătur acestui proiect. Este un nou start atât pentru România, cât și pentru noi. Îl cunosc pe domnul Daum de cinci ani, lucrând împreună la două echipe de club. Amândoi împărtășim aceeași filozofie, dintr-o jumătate de cuvânt știu deja ce vrea. Este antrenorul meu, mentorul meu, dar și prietenul meu'', a declarat Rudi Verkempinck după semnarea contractului.

''Numele celui mai bun jucător de la echipa națională trebuie să fie echipa. E una dintre cele mai importante misiuni ale noastre. Și trebuie să aducem suporterii cât mai aproape de echipă. Trebuie să fim uniți pentru a îndeplini obiectivul: calificarea la Campionatul Mondial din 2018!'', a mai spus tehnicianul.

''Am experiență cu jucători români, i-am pregătit pe Dorinel Munteanu și Tibor Selymes la Cercle Bruges. Dorinel a fost un exemplu de profesionist, venea primul la antrenament și pleca ultimul. De aceea l-aș nominaliza în Top 10 al jucătorilor cu care am lucrat. Tibor, de asemenea, a fost un jucător foarte bun, mai apoi, la Al Hilal, l-am întâlnit și pe Mirel Rădoi, un fotbalist complet'', a adăugat Verkempinck.

Christoph Daum este noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, după ce Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat în ședința sa de joi propunerea administrației FRF. Tehnicianul a semnat un contract valabil doi ani, iar obiectivul său principal este calificarea la Cupa Mondială din 2018.

AGERPRES (AS-autor: Mihai Țenea, editor: Mircea Lazaroniu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?