Fotbal: Brazilia - Jucătorii ar putea fi supuşi ''testului cafelei'' pentru detectarea infectării cu Covid-19

Fotbal: Brazilia - Jucătorii ar putea fi supuşi ''testului cafelei'' pentru detectarea infectării cu Covid-19

Confederaţia braziliană de fotbal (CFB) intenţionează să testeze mirosul jucătorilor cu ajutorul cafelei, în cadrul măsurilor prevăzute pentru reluarea sezonului, oprit în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, informează presa sportivă din Brazilia.

Potrivit cotidianului Estadao, CBF a inclus o măsură inedită in ghidul medical al Ministerului Sportului, pentru validarea reluării competiţiei, în condiţiile în care absenţa sensibilităţii la miros figurează printre simptomele persoanelor atinse de Covid-19.

Astfel, fiecare fotbalist care suspectează că şi-a pierdut mirosul va fi supus unui "test al cafelei", prin apropierea unei ceşti cu licoarea respectivă la cinci centimetri de faţă. Dacă jucătorul respectiv nu va simţi în continuare nimic, el va fi supus unor teste mai amănunţite.

"Utilizarea cafelei nu are nicio validare ştiinţifică pentru cazurile de Covid-19", a criticat un specialist brazilian, chestionat de Estadao.

Ghidul Confederaţiei Braziliene de Fotbal nu explică de ce se foloseşte cafeaua în locul altei substanţe, adaugă publicaţia braziliană.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

2 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

3 Lui Băsescu i-a fost tăiat microfonul în Parlamentul European după ce a început să enumere premieri din UE care s-au pus în slujba lui Putin

4 Adevărul crud din Rusia, dezvăluit de Nezavisimaya Gazeta: Mobilizarea generală pentru război „zguduie barca stabilității”, „crește anxietatea în soci…

5 ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei