Fotbal: Brazilianul Arthur s-a transferat de la FC Barcelona la Juventus (oficial)

Fotbal: Brazilianul Arthur s-a transferat de la FC Barcelona la Juventus (oficial)

Arthur Melo, mijlocaşul brazilian al echipei de fotbal FC Barcelona, s-a transferat la Juventus Torino pentru 72 de milioane de euro, plus bonusuri de 10 milioane de euro, a anunţat luni clubul spaniol.

Fotbalistul va rămâne la Barca până la încheierea competiţiilor în care echipa mai este implicată în acest sezon, campionatul Spaniei şi Liga Campionilor.

Arthur a fost adus de Barca în iulie 2018 de la Gremio pentru circa 31 milioane euro, plus 9 milioane euro în alte variabile, şi a disputat 72 meciuri (4 goluri marcate) în toate competiţiile pentru catalani. Comparat iniţial cu Xavi Hernandez, fosta vedetă a Barcei, Arthur a avut ulterior evoluţii inconstante, iar în această lună antrenorul catalanilor, Quique Setien, a spus că el nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, menţionează Reuters.

Sosirea lui Arthur la Juventus era anunţată ca iminentă de câteva zile de presa internaţională, potrivit căreia mijlocaşul bosniac Miralem Pjanic va face drumul în direcţia inversă. Pjanic are 30 de ani şi joacă din 2016 la Juve, care l-a transferat de la Roma pentru 32 milioane euro.

Transferul brazilianului este una din principalele tranzacţii ale acestui sfârşit de sezon marcat de criza coronavirusului, după venirea germanului Timo Werner la Chelsea şi activarea de către PSG a opţiunii de cumpărare a argentinianului Mauro Icardi, notează AFP.

FC Barcelona are cele mai mari venituri din lumea fotbalului, însă a fost afectată financiar de pandemia de Covid-19 pandemic, clubul reducând în aprilie salariile jucătorilor cu 70%. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”