Fotbal: Brazilianul Neymar, mai scump decât stadionul lui Bayern Munchen, afirmă Rummenigge

Fotbal: Brazilianul Neymar, mai scump decât stadionul lui Bayern Munchen, afirmă Rummenigge

Președintele Consiliului director al clubului Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, a afirmat că transferul brazilianului Neymar la Paris Saint-Germain a fost mai scump decât construcția Allianz Arena din Munchen.

"Pe fondul discuției privind transferul lui Neymar, m-am întrebat ce este mai important: Neymar sau Allianz Arena. Trebuie să spun foarte clar că pentru noi Allianz Arena este mai importantă, mai ales că, în total, transferul lui Neymar este mai costisitor", a declarat Rummenigge pentru revista Sport Bild.

Conducătorul lui Bayern a precizat că gruparea germană nu dorește să intre în "nebunia" transferurilor pe sute de milioane de euro, având "o altă filosofie". El s-a declarat convins că fanii bavarezi susțin o astfel de poziție a clubului.

Rummenige, care conduce și Asociația Cluburilor Europene de fotbal (ECA) regretă, totodată, că inițiativa sa și a fostului președinte al UEFA, Michel Platini, de introducere a unui plafon salarial nu a fost susținută de Comisia Europeană.

"În 2011, înainte de crearea Fair Play-ului financiar, am fost de mai multe ori cu Michel Platini la Bruxelles. Scopul a fost de a introduce un plafon salarial la nivel european. Ideea a fost însă respinsă. Nu înțeleg de ce politicienii au respins dorința comună a cluburilor și a Uniunii Europene de Fotbal", a mai spus atacant al naționalei Germaniei.

Parisa Saint-Germain a plătit clauza de reziliere a contractului lui Neymar cu FC Barcelona, în valoare de 222 milioane euro, urmând să-i achite atacantului brazilian un salariu total de 150 milioane euro, în următorii cinci ani.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria