Fotbal: Brentford a promovat în Premier League după o aşteptare de 74 ani

Fotbal: Brentford a promovat în Premier League după o aşteptare de 74 ani

Clubul Brentford a pătruns în elita fotbalului englez după 74 ani de absenţă, graţie victoriei cu Swansea City (2-0), din finala play-off-ului de promovare din Championship, disputată sâmbătă pe stadionul Wembley din Londra, în faţa a 11.689 spectatori, transmite AFP.

Brentford se alătură echipelor Norwich şi Watford care au promovat în Premier League. ''Albinele'', antrenate de danezul Thomas Frank, au jucat şi anul trecut finala play-off-ului, dar au pierdut în faţa lui Fulham.

Victoria lui Brentford s-a conturat prin golurile marcate în prima repriză de Ivan Toney (10, penalty) şi Emiliano Marcondes (20). Swansea a terminat jocul în inferioritate, după eliminarea lui Jay Fulton în minutul 65.

Promovarea va aduce clubului din vestul Londrei circa 170 milioane de lire sterline, graţie în special drepturilor de televizare.

Brentford a promovat în Championship în 2014, după ce a petrecut 59 de sezoane în liga a treia sau a patra. Ultima prezenţă a lui Brentford în elita fotbalului englez datează din 1947.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...