Fotbal: Burleanu (FRF) - Am informat deja UEFA, dar din punctul nostru de vedere FC Viitorul e campioana României

Fotbal: Burleanu (FRF) - Am informat deja UEFA, dar din punctul nostru de vedere FC Viitorul e campioana României

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, sâmbătă, că a informat UEFA despre litigiul dintre FCSB și FC Viitorul privind titlul din Liga I, dar a precizat că din punctul de vedere al FRF gruparea antrenată de Gheorghe Hagi este campioana României.

"E dificil de spus ce șanse are FCSB la TAS pentru că fiecare club are dreptul de a merge la o instanță sportivă. Dar din punctul nostru de vedere, FC Viitorul Constanța este campioana României.

Am informat UEFA despre situația aceasta pentru că vorbim despre echipe care participă în competițiile europene. Le-am pus la dispoziție toate detaliile despre acest caz", a spus Burleanu.

El a menționat că articolul care prevede criteriul de departajare în cazul egalității de puncte se aplică de șase ani și niciun alt club nu a avut nicio problemă cu acesta. "Nu prea are de ce să fie o situație jenantă. Acest regulament este în vigoare din 2011, iar până acum nimeni nu s-a plâns de acesta. El s-a aplicat în mod unitar până acum în situații similare, așa că e foarte dificil să prevezi în regulamente toate elementele care pot apărea la un moment dat. Mai mult decât atât, în toate grupurile de lucru au fost invitați atât reprezentanți ai LPF, cât și reprezentanți ai sindicatului fotbaliștilor și nimeni nu a ridicat această problemă. Niciun club din 2011 până în prezent nu a ridicat nicio problemă legat de acest articol din regulament. Oricum, am primit o solicitare acum câteva zile din partea LPF de modificare a acestui articol", a menționat Burleanu.

Președintele a adăugat că în următoarea ședință a Comitetului Executiv al FRF, programată la 26 mai (ora 12,00), se va decide dacă se va omologa clasamentul play-off-ului înainte de finalul play-out-ului. Conducerea FCSB dorește acest lucru pentru ca litigiul să treacă repede prin cele două instanțe jurisdicționale naționale și să poată fi înaintat în timp util la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. "Am primit această solicitare din partea LPF privind omologarea rezultatelor din play-off, o vom analiza în ședința de Comitet Executiv de vineri. Se va supune la vot după o dezbatere în care fiecare dintre părți își va argumenta poziția. Eu nu vreau să mă antepronunț pe acest subiect", a precizat Burleanu.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și selecționerul echipei naționale, Christoph Daum, au participat, sâmbătă, la conferința națională intitulată: "Psihologia sportivă — O necesitate în sportul românesc".

Echipa FC Viitorul a câștigat titlul de campioană în ediția 2016-2017 a Ligii I în dauna formației FCSB. FC Viitorul a încheiat cu același număr de puncte în clasament ca FCSB, 44, iar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câștigând cu 3-1 pe teren propriu și remizând la București, 1-1.

Conducerea FCSB contestă câștigarea titlului de către FC Viitorul deoarece susține că Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) prevede faptul că în calculul punctelor obținute în meciurile directe cu gruparea din Ovidiu se iau toate cele patru partide disputate în sezonul 2016-2017 și nu doar meciurile din play-off, așa cum menționează LPF. Finanțatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a anunțat, la 13 mai, că formația sa este campioană, deși LPF a decernat titlul echipei FC Viitorul, precizând că va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a se face dreptate.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”