Fotbal: Burleanu spune că FRF nu are 220 de milioane de euro, prejudiciu solicitat de Mititelu în dosarul dezafilierii U Craiova

Fotbal: Burleanu spune că FRF nu are 220 de milioane de euro, prejudiciu solicitat de Mititelu în dosarul dezafilierii U Craiova

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat miercuri că FRF nu are suma de 220 de milioane de euro reprezentând prejudiciul solicitat de Adrian Mititelu în dosarul dezafilierii clubului FC Universitatea Craiova.

Procesul se află pe rol la Curtea de Apel București, iar următorul termen a fost stabilit pentru 8 februarie. "Este exclus. Întreg fotbalul românesc nu are o asemenea valoare (n.r. — 220 de milioane de euro). În 2014 sau 2015 veniturile totale din Liga I erau undeva în jur de 70 de milioane de euro. Iar 2016 cunoaște un regres din punct de vedere financiar. Prin urmare nu, nu avem cum să ne permitem să plătim", a spus Burleanu la finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF.

Întrebat dacă pierderea procesului cu Adrian Mititelu și punerea în aplicare a unei asemenea decizii vor duce la desființarea FRF, Burleanu a răspuns: "Este un scenariu foarte sumbru. Și nu doar pentru federație, ci pentru tot fotbalul românesc. FRF este o organizație non-profit, o sumă de membri, de cluburi și asociații județene de fotbal... Sincer, nu vreau să mă gândesc cum ar arăta fotbalul românesc fără federație... Fotbalul românesc nu ar putea fi organizat în lipsa unei organizații de profil".

În prima instanță, Tribunalul București a decis ca Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal și foștii președinți ai celor două foruri, Mircea Sandu, respectiv Dumitru Dragomir, să achite suma de peste 220 de milioane de euro în urma dezafilierii clubului FC Universitatea Craiova din 20 iulie 2011. FRF, LPF, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au atacat decizia, iar procesul se află în prezent pe rol la Curtea de Apel București.

În ceea ce privește hotărârea judecătorească prin care FC Steaua este obligată să își schimbe numele în urma conflictului cu CSA Steaua, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat: "Schimbarea de denumire este permisă de regulamentele FRF, acest lucru se poate face în pauza competițională. Dar există un termen limită pentru asta, mai exact 4 iunie, când FRF trebuie să comunice UEFA echipele și denumirile lor pentru participarea în competițiile europene".

El a adăugat însă că FRF va fi obligată să aplice executarea sentinței în acest caz chiar și în timpul competiției. "Interpretarea mea este că va trebui să aplicăm decizia instanței chiar și în timpul competiției, pentru că toate regulamentele federației se supun deciziilor instanțelor", a precizat Burleanu.

La 22 decembrie, Curtea de Apel București a decis că gruparea din Liga I deținută de Gigi Becali, Fotbal Club Steaua București, nu mai are voie să folosească numele "Steaua" și "Steaua București" fără consimțământul clubului Armatei, CSA Steaua. Decizia este executorie, dar nu și definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa