Fotbal: Campionatul Angliei - Manchester City a ajuns la 18 victorii consecutive

Fotbal: Campionatul Angliei - Manchester City a ajuns la 18 victorii consecutive

Manchester City a reuşit a 18-a sa victorie consecutivă a în Premier League, 1-0 cu Newcastle United, în deplasare, miercuri seara, în etapa a 20-a a campionatului de fotbal al Angliei.

Echipa antrenată de Pep Guardiola are acum drumul deschis pentru a egala înainte de finalul anului recordul deţinut de Bayern Munchen, de 19 victorii consecutive în campionat.

Unicul gol al partidei de pe ''St James Park'' a fost marcat de Raheem Sterling (31), iar diferenţa din clasament dintre lider şi următoarea clasată, rivala Manchester United, a crescut la 15 puncte. City a mai avut şi trei bare în meciul de la Newcastle şi o posesie covârşitoare.

''Cetăţenii'' vor juca următorul meci de campionat duminică, în ultima zi a anului, pe terenul modestei Crystal Palace, iar cu un succes ar egala recordul deţinut din 2014 de Bayern - 19 victorii consecutive într-unul din cele cinci mari campionate ale Europei. De menţionat că bavarezii erau antrenaţi în acel moment de nimeni altul decât ... Guardiola.

În clasament, pe primul loc se află Manchester City, cu 58 puncte, urmată de Manchester United, 43 puncte, Chelsea, 42 puncte, Liverpool, 38 puncte, Tottenham Hotspur, 37 puncte, Arsenal, 34 puncte (19 jocuri), Burnley, 33 puncte, etc.

Joi va avea loc ultimul meci al etapei, Crystal Palace - Arsenal.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...