Fotbal: Campionatul Insulelor Feroe, primul reluat după vârful pandemiei de coronavirus

Fotbal: Campionatul Insulelor Feroe, primul reluat după vârful pandemiei de coronavirus

Campionatul de fotbal al Insulelor Feroe, primul reluat în Europa după ce a trecut vârful pandemiei de coronavirus, a debutat sâmbătă cu meciurile primei etape, în care campioana KI Klaksvik a pierdut pe teren propriu.

KI Klaksvik a fost învinsă acasă cu 2-0 de vicecampioana B36 Torshavn, care a pierdut titlul la diferenţă de trei puncte în sezonul trecut. Danezul Sebastian Pingel (81) şi feroezul Meinhard Olsen (90+1) au marcat golurile.

HB Torshavn, deţinătoarea Cupei, s-a impus la limită, cu 1-0, în faţa formaţiei EB/Streymur, Adrian Justinussen marcând singurul gol al partidei (24).

NSI Runavik a dispus cu 3-1 de TB Tvoroyri, Skala IF a pierdut cu 1-2 meciul de acasă cu IF Fuglafjordur, ultima clasată în stagiunea precedentă, iar AB Argir şi Vikingur au terminat nedecis, 0-0.

Campionatul se va juca fără spectatori, cel puţin în primele etape, cu obligaţia de a dezinfecta mingile şi cu interzicerea îmbrăţişărilor, a scuipatului şi a împărţirii sticlelor cu apă, pe stadioanele din Insulele Feroe, un arhipelag cu 51.000 de locuitori, situat între Norvegia şi Islanda.

Noua ediţie din Betrideildin (liga feroeză) trebuia să înceapă în luna martie, dar a fost amânată din cauza pandemiei. La competiţie participă 10 echipe, care se înfruntă într-un sistem de trei tururi.

Autorităţile din Insulele Feroe au reuşit să ţină coronavirusul departe de acest arhipelag, unde nu a fost înregistrat până acum niciun deces din cauza Covid-19 şi nicio spitalizare din cauza aceste maladii.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa foto: (c) Les Vols d'Alexi/ facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?