Fotbal: Cererea de suspendare a hotărârii de faliment a Rapidului, trimisă de Tribunalul București la Curtea de Apel

Fotbal: Cererea de suspendare a hotărârii de faliment a Rapidului, trimisă de Tribunalul București la Curtea de Apel

Cererea de suspendare a hotărârii de faliment a clubului de fotbal Rapid a fost trimisă de Tribunalul București la Curtea de Apel București, aceasta urmând să se judece în regim de urgență în cursul săptămânii viitoare.

Conform portarului instanțelor de judecată just.ro, Tribunalul București și-a declinat competența judecării suspendării hotărârii de faliment.

''Se admite excepția necompetenței materiale a Tribunalului București, invocată din oficiu. Declină competența soluționării cererii privind suspendarea pe calea ordonanței președințiale a executării sentinței civile cu nr. 4266 pronunțată la data de 13.06.2016 de către Tribunalul București Secția a VII-a Civilă în dosarul cu nr. 46406/3/2012, în favoarea Curții de Apel București'', se arată în soluția instanței publicată pe portalul instanțelor de judecată.

Dinu Gheorghe, cel care a ocupat sezonul trecut postul de manager sportiv, iar în prezent se ocupă de problemele administrative ale FC Rapid fără a deține totuși o funcție în organigrama grupării, a declarat vineri seara, la postul Digi Sport, că avocații clubului au făcut o greșeală depunând cererea de suspendare a hotărârii de faliment la Tribunalul București în loc de Curtea de Apel.

''Din păcate, în loc să depunem cererea de suspendare a executării la instanța superioară am depus tot la Tribunalul București. Din această cauză, judecătorul și-a declinat competența. Au fost două gafe. Una a fost destul de mare, pentru că atunci când, pe 13 iunie, s-a anunțat procedura asta intermediară de faliment, Rapid trebuia să depună această cerere de suspendare a doua zi. Aceeași echipă de avocați nu a făcut-o. S-au făcut presiuni 7-8 zile să depunem această cerere. Au pierdut 7-8 zile, care puteau fi câștigate în favoarea Rapidului'', a spus el.

Dinu Gheorghe a explicat că în cazul în care Curtea de Apel București va respinge săptămâna viitoare cererea de suspendare a falimentului, clubul va intra în procedura de lichidare și, cel mai probabil, nu va putea evolua în sezonul următor al Ligii I.

''Există posibilitatea ca Rapid să dispară, dar în același timp există și posibilitatea ca Rapid să iasă din faliment. Sper ca lumea să mai aibă puțină răbdare. Luni, dosarul va fi trimis de către Tribunal la instanța superioară, Curtea de Apel, în regim de urgență, iar miercuri probabil se va judeca dosarul și atunci o să știm exact dacă Rapid continuă procedura de faliment, dizolvarea societății, sau dacă se suspendă acea decizie și așteptăm când se va judeca apelul să vedem ce va fi atunci. Dacă va fi respinsă acea cerere de suspendare, atunci, după părerea mea, 99% Rapid va intra în procedura de lichidare și nu va mai funcționa. Mi-e greu să cred că dacă cererea de suspendare va fi respinsă, Rapid va putea funcționa în Liga 1. Nu știu, nu văd cum", a adăugat el.

În cazul falimentului, Dinu Gheorghe exclude varianta unei fuziuni a FC Rapid cu un alt club și afirmă că echipa se va înscrie în Liga a V-a prin AFC Rapid, asociația non-profit care deține palmaresul istoric și 0,25 la sută din acțiunile Societății Comerciale FC Rapid SA. ''Rapid nu poate fuziona cu nimeni. Se va începe în liga a patra sau a cincea, mai există un Rapid, acea Asociație Fotbal Club Rapid, care deține palmaresul până în 2006. Poate fi și aceea înscrisă'', a menționat Dinu Gheorghe.

În opinia lui Dinu Gheorghe, în situația în care formația Rapid nu va putea evolua în Liga I locul acesteia în următorul sezon va fi luat de ACS Poli Timișoara sau UTA Bătrâna Doamnă Arad.

La 14 iunie, Tribunalul București a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu același nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanța a ridicat la acea dată dreptul de administrare al FC Rapid SA și a dispus dizolvarea societății debitoare.

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvență din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

AGERPRES (AS-autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție