Fotbal: Chelsea a învins-o pe Atletico Madrid cu 1-0, la Bucureşti, în Liga Campionilor

Fotbal: Chelsea a învins-o pe Atletico Madrid cu 1-0, la Bucureşti, în Liga Campionilor

Chelsea a învins-o pe Atletico Madrid cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, la Bucureşti, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.



Meciul a fost decis de spectaculosul gol din foarfecă marcat de atacantul francez Olivier Giroud (68). Iniţial, reuşita campionului mondial a fost anulată pentru ofsaid, ar în urma analizei VAR s-a observat că el primise mingea de la un adversar, Mario Hermoso.



Atletico, liderul campionatului spaniol, a avut o abordare ultradefensivă pe Arena Naţională, unde nu a tras niciun şut pe spaţiul porţii.



Echipa antrenată de Diego Simeone, care în urmă cu aproape nouă ani cucerea trofeul Europa League la Bucureşti (3-0 în finala cu Athletic Bilbao), a fost aproape de deschiderea scorului în min. 2, când portarul Mendy a comis o gafă şi a respins mingea greşit, dar Saul nu a reuşit o preluare bună în şase metri.



Atletico a fost periculoasă şi în min. 14, când Suarez a profitat de o nouă eroare defensivă a londonezilor şi a trimis în faţa porţii, dar Lemar nu a ajuns la balon.



O fază similară s-a petrecut la poarta cealaltă (15), cu Werner la finalizare, însă fără a schimba tabela de marcaj.



Singurul şut pe poartă din prima repriză a fost cel al lui Marcos Alonso (25), care a trimis de la 22 de metri, fără probleme pentru Oblak.



Chelsea a deţinut controlul, dar niciuna dintre echipe nu a fost dispusă să rişte în acest meci.

Luis Suarez (42) nu a reuşit să tragă la poartă din 6 metri, dintr-o poziţie dificilă, însă.

În repriza secundă, în aceleaşi distribuţii, Suarez a fost blocat de Christensen (56), în momentul şutului.

După deschiderea scorului, Atletico a încercat să construiască acţiuni spre poarta echipei londoneze, dar nu a creat deloc pericol.

Cei care au fost mai aproape de gol au fost tot ''oaspeţii'', prin Werner, pe contraatac, şutul din unghi al germanului fiind respins în corner de Oblak.

Soarta calificării rămâne deschisă, cu atât mai mult cu cât în returul de la 17 martie Chelsea nu va putea conta pe mijlocaşii Mount şi Jorginho, ambii suspendaţi.

De remarcat că la meciul de la Bucureşti, observator UEFA pentru arbitri a fost grecul Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri a FRF.

Atletico Madrid - Chelsea 0-1 (0-0)
A marcat: Olivier Giroud (68).
Bucureşti, Arena Naţională
Liga Campionilor - optimi de finală (tur)

Au evoluat echipele:
Atletico:
13. Jan Oblak - 14. Marcos Llorente, 15. Stefan Savic, 18. Felipe, 22. Mario Hermoso (20. Vitolo, 84) - 10. Angel Correa (5. Lucas Torreira, 82), 6. Koke (căpitan), 8. Saul Niguez (12. Renan Lodi, 82), 11. Thomas Lemar - 7. Joao Felix (19. Moussa Dembele, 82), 9. Luis Suarez. Antrenor: Diego Simeone.
Rezerve neutilizate: 1. Ivo Grbic, 31. Miguel San Roman - 4. Geoffrey Kondogbia, 27. Sergio Camello, 28. Alvaro Garcia, 29. Ricard Sanchez.
Chelsea: 16. Edouard Mendy - 28. Cesar Azpilicueta (căpitan), 4. Andreas Christensen, 2. Antonio Ruediger, 3. Marcos Alonso - 19. Mason Mount (22. Hakim Ziyech, 74), 5. Jorginho, 17. Mateo Kovacic (7. Ngolo Kante, 74) - 20. Callum Hudson-Odoi (24. Reece James, 80), 18. Olivier Giroud (29. Kai Havertz, 87), 11. Timo Werner (10. Christian Pulisic, 87). Antrenor: Thomas Tuchel.
Rezerve neutilizate: 1. Kepa Arrizabalaga, 13. Wilfredo Caballero - 9. Tammy Abraham, 15. Kurt Zouma, 21. Ben Chilwell, 23. Billy Gilmour, 33. Emerson.

Arbitru: Felix Brych; arbitri asistenţi: Mark Borsch, Stefan Lupp; al patrulea oficial: Christian Dingert
Arbitru video: Marco Fritz, arbitru asistent video: Sascha Stegemann (toţi din Germania)
Delegat UEFA: Pavel Kolev (Bulgaria), observator UEFA pentru arbitri: Kyros Vassaras (Grecia)
Cartonaşe galbene: Mount (2), Llorente (63), Jorginho (64), Lemar (90+3).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…