Fotbal: Chelsea, calificată în sferturile Ligii Campionilor, după 2-0 cu Atletico Madrid

Fotbal: Chelsea, calificată în sferturile Ligii Campionilor, după 2-0 cu Atletico Madrid

Chelsea s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Atletico Madrid cu scorul de 2-0, miercuri seara, la Londra, în manşa secundă a optimilor de finală.

Londonezii, care au câştigat cu 1-0, în tur, la Bucureşti, s-au impus acum prin golurile marcate de marocanul Hakim Ziyech (34) şi de internaţionalul italian de origine braziliană Emerson Palmieri (90+4), la doar un minut de la intrarea pe gazon.

Chelsea, care e neînvinsă în acest sezon de Champions League, cu şase victorii şi două egaluri, s-a calificat în sferturile competiţiei pentru prima oară din 2014.

Chelsea a pierdut doar unul din ultimele sale 20 de partide jucate acasă, în 12 obţinând victorii.

Atletico a făcut o primă parte de meci destul de bună, însă fără a crea pericol la poarta lui Mendy. La 0-0, madrilenii au cerut penalty după un duel între Cesar Azpilicueta şi Yannick Carrasco în careul gazdelor, dar arbitrul italian Daniele Orsato nu a considerat că a fost fault.

Echipa antrenată de Thomas Tuchel a deschis scorul în min. 34, la capătul unui contraatac purtat de Werner, care a centrat perfect pentru Ziyech, iar acesta a îndeplinit o simplă formalitate.

Atletico a avut o singură şansă notabilă în prima repriză, prin portughezul Joao Felix (39), al cărui şut de la 18 metri a fost atenuat de un fundaş şi nu a reprezentat un pericol pentru Mendy.

În partea secundă, Chelsea a dominat clar jocul, iar portarul Oblak a fost nevoit să se opună golului în min. 48 (Werner) şi 57 (Ziyech). Edouard Mendy a fost din nou la post la mingea şutată din unghi de Joao Felix (76).

Atletico a rămas în min. 82 în zece oameni, Savic fiind eliminat pentru lovirea lui Ruediger.

Şi aşa, echipa lui Diego Simeone putea înscrie, însă Mendy a apărat şutul lui Moussa Dembele (90+2).

Chelsea a marcat al doilea gol prin Emerson (90+4), în urma unui contraatac purtat de Pulisic.

Pe Stamford Bridge au evoluat echipele:
Chelsea: Edouard Mendy - Azpilicueta (căpitan), Zouma, Ruediger - Reece James, Kante, Kovacic, Marcos Alonso (Chilwell, 90+4) - Ziyech (Pulisic, 77), Havertz (Emerson, 90+3) - Werner (Hudson-Odoi, 83). Antrenor: Thomas Tuchel.
Atletico: Oblak - Trippier (Lemar, 69), Savic, Gimenez, Lodi (Hermoso, 46) - Koke (căpitan), Marcos Llorente, Saul, Ferreira-Carrasco (Moussa Dembele, 54) - Joao Felix, Luis Suarez (Angel Correa, 59). Antrenor: Diego Simeone.

Arbitru: Daniele Orsato (Italia).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...