Fotbal: Chindia Târgovişte rămâne în Liga I după ce a învins-o în baraj pe Concordia Chiajna la penalty-uri

Fotbal: Chindia Târgovişte rămâne în Liga I după ce a învins-o în baraj pe Concordia Chiajna la penalty-uri

Chindia Târgovişte a reuşit să se menţină în Liga I de fotbal, după ce a învins-o cu 4-1 pe Concordia Chiajna, la loviturile de departajare, duminică seara, la Ploieşti, după ce câştigase cu 1-0, la capătul prelungirilor, în manşa secundă a barajului de menţinere/promovare.

După ce a cedat în tur cu 1-2, Chindia a dominat cvasitotal în timpul perioadei regulamentare, ratând numeroase ocazii de gol, dar reuşind să înscrie dramatic, prin Nasser Chamed (90+1), în urma unui corner executat de Cristian Cherchez.

În prima repriză, echipa antrenată de Emil Săndoi a ratat prin Doru Popadiuc (21 - a respins Palmeş de pe linia porţii), Andrei Şerban (34, 37), în timp ce oaspeţii au avut o singură ocazie, însă mare, prin Neluţ Roşu (30), care a luftat de la 6 metri.

În partea secundă, Chindia şi-a creat şanse bune de gol prin Daniel Florea (50), Marco Dulca (52, 61), Popadiuc (58 - bară), Şerban (61, 85) şi Cherchez (90+5).

Cum regula golurilor marcate în deplasare a fost abrogată, meciul a ajuns în prelungiri, dar niciuna dintre echipe nu a reuşit să facă diferenţa.

La loviturile de departajare, eroul târgoviştenilor a fost portarul Cătălin Căbuz, care a apărat şuturile trimise de Nemanja Sokovic şi Raul Palmeş, pentru Chindia transformând Paul Iacob, Juan Pablo Passaglia, Ţvetelin Ciunciukov şi Daniel Celea. Pentru ilfoveni a fructificat Azdren Llullaku.

Chindia s-a clasat pe locul 7 în play-out-ul Ligii I, iar Concordia a încheiat pe locul 5 în play-off-ul Ligii a II-a, dar CSA Steaua, care a ocupat locul patru, nu a avut drept de promovare.

AFC Chindia Târgovişte - CS Concordia Chiajna 1-0 (0-0, 1-0), după prelungiri; 4-1, la loviturile de departajare, Stadion ''Ilie Oană'' - Ploieşti
A marcat:
Nasser Chamed (90+1).
Au executat în ordine loviturile de departajare: Paul Iacob 1-0 (gol), Nemanja Sokovic 1-0 (ratare - apără Cătălin Căbuz), Juan Pablo Passaglia 2-0 (gol), Raul Palmeş 2-0 (ratare - apără Cătălin Căbuz), Ţvetelin Ciunciukov 3-0 (gol), Azdren Llullaku 3-1 (gol), Daniel Celea 4-1 (gol).
În tur: 1-2.
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Ovidiu Artene (Vaslui), Ciprian Florin Danşa (Satu Mare); arbitru de rezervă: Iulian Călin (Ştefăneşti/Argeş)
Observatori: Liviu Ciubotariu (Galaţi) - CCA, Felix Grigore (Bucureşti) - FRF
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: AFC Chindia Oficial /Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...