Fotbal: Clubul Dinamo anunţă că încă un jucător din lot a fost depistat pozitiv la coronavirus

Fotbal: Clubul Dinamo anunţă că încă un jucător din lot a fost depistat pozitiv la coronavirus

Clubul de fotbal Dinamo a anunţat, vineri seara, că încă un jucător din lotul său a fost testat pozitiv la coronavirus după cele şase cazuri depistate joi care au dus la amânarea partidei restante cu Chindia Târgovişte.

"Medicul Liviu Bătineanu a declarat în această seară pentru site-ul oficial al clubului că încă un jucător dinamovist a fost confirmat pozitiv la testul Real Time PCR pentru diagnosticarea Covid-19. Dinamo Bucureşti a anunţat ieri dimineaţă (n.r. - joi dimineaţă) Liga Profesionistă de Fotbal că şase jucători au fost confirmaţi pozitiv la a şasea testare efectuată în ultimele două luni la echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare, după reluarea antrenamentelor pe 15 mai 2020. Numărul jucătorilor dinamovişti confirmaţi pozitiv la testul Real Time PCR pentru diagnosticarea Covid-19 a ajuns la 7 în această săptămână", informează FC Dinamo pe site-ul oficial.

Toţi reprezentanţii echipei Dinamo vor reface peste 5 zile testul Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19, conform prevederilor legale stabilite de ordinul comun al Ministerului Tineretului şi Sportului si Ministerul Sănătăţii, pe perioada acestor zile fiind urmate măsurile impuse de Direcţia de Sănătate Publică.

În 16 iulie, testările efectuate de lotul echipei de fotbal Dinamo la o clinică privată din Bucureşti au indicat rezultate pozitive la noul coronavirus pentru 6 jucători. Liga Profesionistă de Fotbal a amânat partida restantă Dinamo - Chindia Târgovişte, care trebuia să se dispute la 16 iulie, în etapa a 3-a a play-out-ului Ligii I.

Clubul Dinamo se confruntă pentru a doua oară cu probleme legate de COVID-19 după ce la 11 iunie, cu doar o zi înainte de reluarea campionatului Ligii I, a fost depistat pozitiv un angajat al clubului. Partida Dinamo - Chindia Târgovişte, care era programată la 12 iunie în cadrul etapei a 3-a a play-out-ului Ligii I, a fost amânată la momentul respectiv pentru 16 iulie. După cazurile din 16 iulie, aceasta a fost amânată încă o dată de Liga Profesionistă de Fotbal la o dată care urmează a fi stabilită ulterior.

Formaţia alb-roşie mai are un meci amânat, cel cu FC Hermannstadt, din etapa a 4-a, reprogramat de LPF pentru 23 iulie.

De la reluarea campionatului Ligii I, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la angajaţii cluburilor FC Dinamo şi FC Botoşani, ceea ce a dus la suspendarea meciurilor celor două formaţii şi deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică. De asemenea, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti şi FC Argeş.

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate patru cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.
AGERPRES (AS-editor: Marius Ţone, editor online: Andreea Preda)

 

Sursa foto: FC DINAMO BUCURESTI/Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ministrul Energiei, despre noul ordin ANRE: Omul nu se mai înghesuie la ghișeu, îi vine acasă factura pe ianua…

2 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

3 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Ultimul moștenitor al tronului Imperiului Otoman a murit la 90 de ani