Fotbal: Cluburile ASA Tg.Mureș, Gaz Metan și Pandurii, sancționate cu 3 puncte pentru nerespectarea fair-play-ului financiar

Fotbal: Cluburile ASA Tg.Mureș, Gaz Metan și Pandurii, sancționate cu 3 puncte pentru nerespectarea fair-play-ului financiar

Cluburile ASA Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș și Pandurii Târgu Jiu au fost sancționate luni după-amiază de Comisia de primă instanță pentru acordarea licențelor din cadrul Federației Române de Fotbal cu deducerea a câte trei puncte din clasamentul Ligii I pentru nerespectarea fair-play-ului financiar.

Directorul de licențiere Viorel Duru a declarat pentru AGERPRES că grupările în cauză nu și-au achitat datoriile către angajați și către alte cluburi până la data de 30 noiembrie.

''Procesul de monitorizare financiară a cluburilor are mai multe termene, începe din luna iunie și continuă până la sfârșitul anului. Aceste trei cluburi, conform rapoartelor depuse la noi, au înregistrat datorii către proprii angajați și alte grupări din transferurile de jucători la data 30 septembrie și aveau termen de grație două luni. Ținând cont că nu au achitat datoriile la 30 noiembrie, prima instanță a Comisiei de acordare a licențelor a aplicat regulamentul, care spune clar — deducerea a trei puncte din clasamentul Ligii I'', a declarat Viorel Duru.

Cazurile cluburilor ASA, Gaz Metan și Pandurii vor fi rejudecate în cursul acestei săptămâni de către Comisia de apel pentru acordarea licențelor, iar vineri 23 decembrie se vor da deciziile definitive.

Hotărârile comisiei vor mai putea fi atacate de grupările în cauză doar la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în termen de 21 de zile de la comunicare.

Conform regulamentului, deducerea de puncte se va aplica la finalul sezonului regulat al Ligii I.

CFR Cluj și ASA Târgu Mureș au început actualul sezon al Ligii I cu penalizări cu câte 6 puncte fiecare din cauza neîndeplinirii criteriilor de licențiere.

ACS Poli Timișoara a început, la rândul său, cu o penalizare cu 14 puncte, 6 pentru neîndeplinirea condițiilor de licențiere și 8 pentru faptul că nu a îndeplinit baremul de puncte în stagiunea precedentă.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina