Fotbal: Contra (Dinamo) - Dacă pierdem meciul cu FC Viitorul ieșim din lupta pentru câștigarea campionatului

Fotbal: Contra (Dinamo) - Dacă pierdem meciul cu FC Viitorul ieșim din lupta pentru câștigarea campionatului

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Cosmin Contra, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că formația sa iese din lupta pentru câștigarea titlului dacă va pierde partida din deplasare cu FC Viitorul, programată în prima etapă a play-off-ului Ligii I.

"Meciul de mâine seară este foarte important. Cei de la Viitorul au un avans de 5 puncte față de noi. Dacă pierdem acest meci ieșim din lupta pentru câștigarea campionatului. De aceea pentru noi este foarte, foarte important. Știm valoarea lor, știm că Dinamo nu prea a câștigat împotriva Viitorului în ultimul timp. Sper ca acest lucru să ne ambiționeze și să facem un meci bun. Nu cred că echipele care se vor întâlni mâine seară sunt echipe care nu își propun să joace fotbal. Dar e foarte important să nu pierzi primul meci din play-off. Bineînțeles că apasă rezultatul, dar noi nu avem nimic de pierdut. Am intrat în acest play-off cu ambiția să câștigăm cât mai multe meciuri. Nu depindem de noi în această cursă de a fi cât mai sus în clasament pentru că sunt alte echipe care au avantaj față de noi. Noi nu avem voie să facem mulți pași greșiți. Dacă ne uităm la clasament, da, Dinamo pleacă în play-off cu ultima șansă. Dar se poate întâmpla orice. Dacă noi suntem capabili să câștigăm pe terenul liderului, se va restrânge distanța dintre toate echipele la 2-3 puncte și atunci va fi doar un meci diferență, nu două", a spus tehnicianul.

Cosmin Contra consideră că FC Viitorul este o echipă periculoasă care merită să fie pe primul loc al clasamentului Ligii I. "Viitorul este echipa campioană din sezonul regulat, o echipă campioană meritată. Gică Hagi este după puțin timp pe primul loc în fotbalul românesc. FC Viitorul e o echipă care joacă un fotbal foarte plăcut, au niște automatisme bine puse la punct, iar asta se vede în timpul meciurilor. Este o echipă foarte periculoasă căreia îi place să joace fotbal. Trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere dacă dorim să scoatem un rezultat bun la Ovidiu. Am analizat foarte bine echipa lui Hagi, știm cum joacă. Am încercat să lucrăm tactic pe aceste mișcări ale lor pe care le fac continuu pe durata a 90 de minute. Sper ca băieții mei să știe ce trebuie să facă în timpul jocului și să fie psihic și fizic peste cei de la Viitorul", a afirmat Contra.

El susține că meciul de luni nu va fi un duel personal cu Gheorghe Hagi. "Nu e niciun duel între mine și Gică Hagi. Nu noi intrăm pe teren, noi suntem actorii secundari. Încercăm să ne facem treaba cât mai bine ca antrenori. Eu nu voi fi un alt Cosmin Contra dacă mâine voi câștiga împotriva Viitorului. Am multe de învățat, pentru că tot timpul ai de învățat. Important este să facem un meci bun și să încercăm să câștigăm pentru a ne apropia de echipele din fruntea clasamentului", a precizat Contra.

Instalat la conducerea tehnică la 16 februarie, Cosmin Contra nu a luat încă o decizie privind prelungirea contractului scadent în vara acestui an. "Sunt multe lucruri care vor influența decizia mea în următoarele săptămâni, inclusiv cea familială. Avem o înțelegere pentru sezonul următor, dar depinde foarte mult ce se va întâmpla de acum într-o lună de zile. Nu știu dacă aș câștiga titlul ar garanta rămânerea mea aici, probabil. Dar eu am o situație mai complicată și depinde de mai multe lucruri. Vom vedea, sincer nici nu am avut timp să mă gândesc și nici să am o discuție cu patronul clubului. Poate în acele zile de pauză când joacă naționala vom avea timp să ne punem la masă să vorbim", a adăugat Contra.

Echipa de fotbal Dinamo întâlnește, luni, de la ora 20,30, în deplasare, formația FC Viitorul, într-o partidă contând pentru prima etapă a play-off-ului Ligii I.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…