Fotbal: Contra (Dinamo) - Juan Albin are niște probleme familiale, nu a venit la antrenament și am decis să ne despărțim

Fotbal: Contra (Dinamo) - Juan Albin are niște probleme familiale, nu a venit la antrenament și am decis să ne despărțim

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Cosmin Contra, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că mijlocașul uruguayan Juan Albin, transferat la 14 iulie, are niște probleme familiale, iar marți nu a venit la antrenament, lucru care l-a făcut să decidă rezilierea contractului cu acesta.

"Acum două seri, Juan Albin mi-a transmis prin mesaj că este obosit fizic și psihic, că nu dă randamentul pe care eu îl aștept de la el. De asemenea, mi-a spus că are niște probleme familiale care îl împiedică să dea randamentul maxim. Eu i-am zis să se liniștească, să meargă la antrenament de dimineață și vorbim după ședința de pregătire. El nu a venit la antrenament, iar acest lucru m-a făcut să iau decizia să ne despărțim de Juan Albin. M-am dus la Adi Mutu și i-am spus decizia mea pentru că niciun jucător nu este deasupra unei echipe sau unui club. L-am înțeles pe Albin, dar indisciplina la mine nu există, indiferent de nume. Menționez că Dinamo nu pierde niciun ban de pe urma despărțirii de Juan Albin. Sunt motive personale care au făcut ca el să nu se adapteze și să își dorească să revină în țara natală alături de familie. Este o deziluzie, dar în același timp suntem oameni și suntem emotivi, fiecare are probleme personale. El a fost corect și mi-a spus, pentru că putea să rămână în continuare și să nu dea randament. Și atunci eu prefer să ne ajutăm reciproc într-un moment greu. Mai bine să plece acum decât peste două luni când nu se mai poate face nimic", a explicat Contra.

Acesta a adăugat că bosniacul Azer Busuladzic, al cărui contract a fost reziliat, luni, a dorit să plece nemulțumit de faptul că juca prea puțin. "Azer Busuladzic a primit prin impresarul său o ofertă în timpul cantonamentului din Slovenia care atunci nu s-a materializat. Vorbind despre această ofertă, el a zis că își dorește să plece pentru că venirile lui Nascimento și Anton vor face să nu mai aibă minutele jucate anul trecut. Și atunci un jucător care nu mai dorește să rămână pentru a face performanță la Dinamo pleacă și este înlocuit. Eu am rămas la Dinamo să fac performanță aici", a menționat tehnicianul.

După plecările lui Juan Albin și Azer Busuladzic Dinamo își va întări lotul, anunță Cosmin Contra. "Dacă ne-am despărțit de Azer și Albin, vor veni alți jucători. Vom căuta acum, dar nu ne vom grăbi. Vom încerca să găsim fotbaliști cu foame de performanță, fără alte probleme care să-i împiedice să dea randamentul maxim", a afirmat Contra, precizând că nu știe nimic despre o posibilă revenire la Dinamo a lui Dorin Rotariu, acum sub contract cu FC Bruges.

În vârstă de 31 de ani, Juan Albin a fost transferat de Dinamo în 14 iulie de la formația mexicană Veracruz. Într-o lună, mijlocașul uruguayan a jucat în cinci partide pentru Dinamo, 3 în Liga I și 2 în Europa League, fără să marcheze vreun gol.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...