Fotbal: Coreea de Sud s-a calificat la CM 2018, Siria merge la baraj

Fotbal: Coreea de Sud s-a calificat la CM 2018, Siria merge la baraj

Naționala de fotbal a Coreei de Sud s-a calificat la Cupa Mondială 2018 din Rusia, după egalul obținut marți în deplasare în fața Uzbekistanului, scor 0-0, într-un meci din ultima etapă a grupei A a preliminariilor zonei asiatice, în timp ce echipa Siriei merge la baraj după egalul smuls in extremis pe terenul Iranului, scor 2-2, cu un gol înscris în al treilea minut de prelungire.

Coreea de Sud a încheiat grupa pe locul 2, la mare distanță, 7 puncte, de lider, echipa Iranului, care era deja calificată.

Tot marți, selecționata Iranului a remizat acasă, 2-2 cu cea a Siriei. Iranul a marcat prin Sardar Azmoun (45, 64), iar Siria, prin Tamer Haj Mohamad (13) și Omar Al Soma (90+3).

Surprinzătoarea echipă a Siriei a încheiat grupa pe locul 3 și va juca un baraj contra echipei clasate pe locul 3 în Grupa B a zonei asiatice, care va fi Australia sau Arabia Saudită. Câștigătoarea acestui baraj va disputa un play-off împotriva unei reprezentante a zonei CONCACAF.

Siria a disputat pe teren neutru meciurile considerate acasă.

Tot în Grupa A, China și-a văzut spulberate firavele speranțe de calificare, deși s-a impus în deplasare, 2-1, în fața Qatarului, care era deja eliminată. Qatarul, gazda Mondialului din 2022, a deschis scorul prin Afif (47). China a egalat prin Xiao Zhi (74) și a înscris golul victoriei prin Wu Lei (83), la un minut după ce a rămas în zece oameni, Zheng Zhi văzând cartonașul roșu.

Pe primul loc a încheiat naționala Iranului, cu 22 de puncte, urmată de Coreea de Sud, 15 p, Siria, 13 p (golaveraj +1), Uzbekistan, 13 p (golaveraj—1), China, 12 p, Qatar, 7 p. De menționat că Iranul nu primise până marți niciun gol și marcase doar opt.

Marți, în Grupa B a zonei asiatice, naționala de fotbal a Australiei a învins-o pe cea a Thailandei cu scorul de 2-1 (0-0), pe teren propriu, la Melbourne. Australia s-a impus mai greu decât ar fi fost de așteptat în acest ultim meci din faza grupelor, în fața lanternei roșii. Gazdele au înscris prin Tomi Juric (minutul 69) și Matthew Leckie (86), iar oaspeții, prin Pokkhao Anan (82).

Australia este în clasament pe locul 2, care asigură calificarea automată la Mondial, dar poate coborî pe poziția a treia, dacă Arabia Saudită va învinge marți Japonia, pe teren propriu.

Tot marți, Irakul a învins Emiratele Arabe Unite cu scorul de 1-0, într-un meci considerat pe teren propriu, disputat la Amman, capitala Iordaniei. Golul a fost înscris de Ayman Hussein din minutul 29.

Din această grupă, Japonia era deja calificată la turneul final de anul viitor. "Samuraii albaștri" au obținut săptămâna trecută a șasea lor calificare consecutivă la un Mondial.

În Grupa B, Japonia are 20 de puncte (9 jocuri) și este urmată de Australia, 19 p (10 j), Arabia Saudită, 16 p (9 j), Emiratele Arabe Unite, 13 p (10 j), Irak, 11 p (9 j), Thailanda, 2 p (10 j).

Primele două clasate din fiecare grupă se califică automat la Cupa Mondială 2018. Echipele clasate pe locul 3 se vor întâlni într-un baraj, a cărui câștigătoare va disputa un play-off împotriva unei reprezentante a zonei CONCACAF.

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia