Fotbal: Cosmin Contra anunță că a semnat un contract valabil până la vară cu Dinamo

Fotbal: Cosmin Contra anunță că a semnat un contract valabil până la vară cu Dinamo

Tehnicianul Cosmin Contra a anunțat, joi seara, că a ajuns la un acord cu conducerea clubului de fotbal Dinamo pentru preluarea funcției de antrenor principal, el semnând un contract valabil până în vara acestui an.

Fostul fotbalist, care îl înlocuiește în funcție pe Ioan Andone, a declarat la postul de televiziune Dolce Sport că își dorește să ajute formația Dinamo să treacă peste momentul delicat în care se găsește în prezent. "Au fost niște discuții de ieri (n.r. — miercuri), de când am ajuns și până acum. Am semnat contractul mai devreme, iar de mâine (n.r. — vineri) începem oficial treaba. Am semnat până în vară, n-am vrut să ne legăm unii de alții pentru foarte mult timp. Așteptăm mai întâi să vedem cum merg lucrurile, iar din vară vom vedea ce va fi pe viitor. A fost un vis pentru mine să antrenez Dinamo. Am jucat la Dinamo, au fost momente frumoase și clar că îmi doream să antrenez echipa. Acum este un moment delicat la echipă, au fost discuții dificile, dar îmi doresc să ajut Dinamo să treacă peste acest moment greu. Îmi doresc să ajungem în play-off, dar nu mi-a impus nimeni niciun obiectiv. Antrenorul își stabilește obiectivul", a afirmat Contra pentru postul de televiziune citat.

Ultima oară antrenor la formația spaniolă Alcorcon, Contra a discutat deja cu jucătorii dinamoviști, iar luni, în partida de pe teren propriu cu FC Botoșani, va debuta oficial ca antrenor al formației bucureștene. "Nu am o misiune ușoară, dar nu cred că m-am băgat vreodată într-o misiune ușoară. Eu am mare încredere în mine, am încredere în echipă și sper ca împreună să obținem rezultate. Cel mai important meci este luni, este o adevărată finală. Am vorbit cu jucătorii, am încercat să le dau încredere, pentru că vin după două rezultate negative. Le-am spus că sunt jucători buni, dar e nevoie de mai multă implicare în joc, mai multă agresivitate, mai multă ambiție, iar cu toate acestea lucrurile vor intra în normal. Eu voi încerca să câștig toate meciurile și să revenim la forma de la începutul sezonului, când era nea Ando, adică să câștigăm meci de meci", a adăugat el.

Cosmin Contra îl va avea ca antrenor secund pe fostul fotbalist al Universității Craiova, Ionel Gane.

În vârstă de 41 de ani, Contra a mai antrenat în cariera sa de până acum formațiile Alcorcon, Guangzhou R&F, Getafe, Petrolul Pploiești, Fuenlabrada și Poli Timișoara.

El îl înlocuiește la Dinamo pe tehnicianul Ioan Andone, cel care marți, 14 februarie, și-a reziliat de comun acord contractul cu gruparea alb-roșie. Despărțirea de Andone vine la doar o zi după ce Dinamo a fost învinsă cu scorul de 2-1, în deplasare, de Concordia Chiajna, în etapa a 23-a a Ligii I. În urma acestui meci, formația alb-roșie a coborât pe locul 6 al clasamentului și există riscul de a rata calificarea în play-off-ul Ligii I.

AGERPRES (AS-autor: Marius Țone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria