Fotbal: Cristiano Bergodi (Universitatea Craiova) - Poate fi anul nostru; important e ca în play-off să fim sus

Fotbal: Cristiano Bergodi (Universitatea Craiova) - Poate fi anul nostru; important e ca în play-off să fim sus

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, consideră că echipa sa are şanse reale de a câştiga titlul de campioană în Liga I de fotbal în acest an, dar depinde de evoluţiile pe care le va avea în play-off-ul competiţiei.

"Anul trecut am făcut o figură frumoasă. Foarte puţini dintre suporterii noştri se gândeau, când s-a reluat campionatul, că ne putem lupta până în ultima etapă la titlu. Eram la patru puncte de CFR şi nu părea aşa uşor. Au fost şase victorii consecutive şi ne-am bucurat împreună. Am crezut cu toţii că putem câştiga campionatul în ultimul meci, însă am greşit doar o jumătate de oră în partida cu CFR şi asta ne-a costat. Băieţii au muncit foarte bine şi eu cred că şi în acest an vom fi sus, în clasament. Dacă suntem acum pe primul loc sau pe al doilea contează mai puţin. Important este ca în play-off să fim acolo sus, să ne luptăm până la final pentru campionat. Poate fi anul nostru. Din păcate, va trebui să luptăm anul acesta cu un adversar nou, acest virus care vedeţi că, în fiecare săptămână, afectează jucătorii şi echipa", a declarat Bergodi într-un interviu pentru site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Tehnicianul italian spune că echipa resimte absenţa suporterilor de pe stadioane: "Cu siguranţă ne motivează! Din păcate, fotbalul se joacă în această perioadă fără spectatori. Noi avem un stadion frumos şi suporteri fantastici. Mi-aş dori foarte mult ca ei să se întoarcă la stadion. Chiar dacă pentru început nu vor putea fi prezenţi în număr aşa mare, cu siguranţă încurajările lor ne-ar ajuta foarte mult. Entuziasmul suporterilor Universităţii Craiova dau energia acestei echipe".

Referitor la evoluţiile jucătorilor Universităţii Craiova în meciurile echipei naţionale, Bergodi s-a declarat mulţumit.

"Am urmărit meciurile şi pot spune că toţi cei trei convocaţi la echipa naţională au jucat foarte bine. Mihai Bălaşa a revenit cu o evoluţie bună la naţională, dar şi Alex Cicâldău şi Nicuşor Bancu pot spune că au jucat foarte bine. Mă bucur că au fost acolo, chiar dacă nu au revenit cu un moral foarte bun după această acţiune", a mai spus Bergodi.

Universitatea Craiova a terminat sezonul trecut al Ligii I pe poziţia secundă a clasamentului, în spatele campioanei CFR Cluj, iar în acest moment conduce cu 18 puncte, înregistrând 6 victorii din 6 meciuri disputate. AGERPRES (AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro