Fotbal: Cristiano Ronaldo a depăşit bariera de 100 goluri marcate pentru Portugalia

Fotbal: Cristiano Ronaldo a depăşit bariera de 100 goluri marcate pentru Portugalia

Starul portughez Cristiano Ronaldo a depăşit bariera de 100 de goluri marcate pentru selecţionata ţării sale, marţi seara, în cursul meciului câştigat cu 2-0 în faţa Suediei, în cadrul Ligii Naţiunilor la fotbal, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Ronaldo a marcat ambele goluri ale partidei de la Stockholm, ajungând la un total de 101 goluri în 165 de meciuri disputate în tricoul Seleccao. El a devenit cu această ocazie primul fotbalist european cu peste 100 de reuşite pentru naţionala ţării sale, apropiindu-se şi mai mult de recordul absolut deţinut de iranianul Ali Daei, care s-a retras din activitate în 2007, după ce a înscris 109 goluri pentru echipa naţională.

Atacantul lui Juventus Torino, în vârstă de 35 ani, a deschis scorul în finalul primei reprize a meciului cu Suedia, executând perfect o lovitură liberă din afara careului (45+2). Ronaldo a dublat avantajul Portugaliei în minutul 72, când a expediat balonul în plasă după o pasă a lui Joao Felix, noua speranţă a fotbalului lusitan.


Foto: (c) CLAUDIO BRESCANI/EPA


Cvintuplul câştigător al Balonului de Aur a înscris primul său gol în tricoul selecţionatei Portugaliei în urmă cu 16 ani, pe 12 iunie 2004, în partida de deschidere a Campionatului European găzduit de ţara sa, împotriva Greciei. El avea atunci doar 19 ani.

În 2013, Ronaldo a egalat recordul de goluri în selecţionata Portugaliei, deţinut de Pedro Pauleta (47 de reuşite), tot în cursul unui meci împotriva Suediei, în manşa secundă a barajului pentru calificarea la Cupa Mondială 2014.

Fostul jucător al echipelor Manchester United şi Real Madrid a fost, de asemenea, primul care a depăşit bariera de 100 de goluri marcate în Liga Campionilor (în prezent are 130 de reuşite în această competiţie).

În total, la nivel de club, Cristiano Ronaldo a înscris 638 de goluri în 852 de meciuri disputate în toate competiţiile, cele mai multe dintre ele pentru Real Madrid (450).
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...