Fotbal: Cristiano Ronaldo a recuperat numărul 7 la Manchester United

Fotbal: Cristiano Ronaldo a recuperat numărul 7 la Manchester United

Clubul de fotbal Manchester United a anunţat, joi, că starul portughez Cristiano Ronaldo a recuperat numărul 7 pe care l-a purtat la prima sa trecere pe la gruparea engleză, călcând pe urmele mai multor jucători emblematici ai "diavolilor roşii", informează AFP.

"Manchester United poate să confirme că Ronaldo va purta tricoul cu nr. 7 simbol pentru revenirea sa pe Old Trafford", a scris clubul, care l-a transferat pe atacantul portughez de la Juventus Torino la finele perioadei de mercato de vară.

"În cele şase sezoane petrecute la club, între 2003 şi 2009, Ronaldo a disputat 292 de meciuri şi a marcat 118 goluri, cucerind nouă trofee, dintre care trei titluri de campion al Angliei şi Liga Campionilor", se arată în comunicat.

Ronaldo, în vârstă de 36 de ani, a recuperat tricoul lăsat de David Beckham la plecarea sa la Real Madrid, dar care a aparţinut şi lui George Best, Bryan Robson sau Eric Cantona.

Această decizie este una importantă şi în plan de marketing, "CR7" fiind o marcă sub care sunt comercializate numeroase produse.

Titularul numărului era până acum uruguayanul Edinson Cavani, care l-a purtat pentru ultima oară în meciul cu Wolverhampton, weekend-ul trecut. Dar "El Matador" va juca de acum cu nr. 21, cel pe care îl poartă la echipa naţională, a mai precizat Manchester.

Marele debut al lui Ronaldo în "Teatrul Viselor" ar putea avea loc pe 11 septembrie, cu ocazia meciului de acasă cu Newcastle, din cadrul etapei a 4-a a Premier League.

Atacantul portughez a stabilit un nou record mondial de goluri marcate la echipa naţională, 111, după ce a adus in extremis victoria Portugaliei printr-o dubla reuşită în faţa Irlandei (scor 2-1), miercuri seara, la Faro, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022.

Suspendat pentru următorul meci din preliminarii cu Azerbaidjan, marţea viitoare, Ronaldo a fost scutit şi de meciul amical cu Qatar din Ungaria, sâmbătă, şi a părăsit cantonamentul echipei naţionale.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia