Fotbal: Cristiano Ronaldo este sportivul cel mai celebru din lume, conform ESPN

Fotbal: Cristiano Ronaldo este sportivul cel mai celebru din lume, conform ESPN

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Real Madrid, este sportivul cel mai celebru din lume în acest moment, potrivit unui clasament stabilit de postul american de televiziune ESPN.

Ronaldo îl devansează pe baschetbalistul american LeBron James, marea vedetă a NBA, în timp ce poziția a treia este ocupată de un alt fotbalist, argentinianul Lionel Messi de la FC Barcelona.

Cei trei sunt urmați în această ierarhie de tenismanul elvețian Roger Federer, jucătorul american de golf Phil Mickelson, fotbalistul brazilian Neymar, sprinterul jamaican Usain Bolt, baschetbalistul american Kevin Durant, tenismanul spaniol Rafael Nadal și jucătorul american de golf Tiger Woods.

ESPN s-a bazat pe mai mulți factori în realizarea acestui clasament, printre care numărul de followers de pe rețelele Twitter, Facebook și Instagram al fiecărui sportiv, precum și al căutărilor de pe Google.

Cristiano Ronaldo, cvadruplu câștigător al Balonului de Aur, își datorează popularitatea atât calităților sale fotbalistice deosebite cât și expunerii foarte mari de care beneficiază grație campanii publicitare pe care le face pentru diverse companii cu care se află sub contract.

În top-ul 100 stabilit de postul american mai figurează și alți fotbaliști, printre care suedezul Zlatan Ibrahimovic, galezul Gareth Bale sau chilianul Alexis Sanchez.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...