Fotbal: Croatul Rakitic pleacă de la Barcelona şi revine la Sevilla

Fotbal: Croatul Rakitic pleacă de la Barcelona şi revine la Sevilla

Mijlocaşul croat Ivan Rakitic a părăsit clubul FC Barcelona şi a revenit la echipa spaniolă de fotbal Sevilla FC, care a cucerit recent trofeul Europa League şi cu care vicecampionul mondial a semnat un contract pe patru ani, transmite Reuters.

Rakitic a petrecut şase ani pe Camp Nou, perioadă în care a câştigat patru titluri de campion cu Barca, patru Cupe ale Spaniei, dar şi Liga Campionilor şi Cupa Mondială a Cluburilor.

Barca a precizat că Sevilla va achita 1,5 milioane de euro şi alte 9 în bonusuri pentru Rakitic, care are 106 selecţii şi 15 goluri marcate la naţionala Croaţiei.

Presa spaniolă a relatat că jucătorul de 32 de ani, care mai avea un an de contract cu clubul blaugrana, nu făcea parte din planurile noului antrenor al Barcelonei, olandezul Ronald Koeman.

''Sevilla FC şi FC Barcelona au ajung la un acord pentru transferul mijlocaşului Ivan Rakitic, care va reveni la clubul pentru care a mai jucat între ianuarie 2011 şi iunie 2014'', a precizat Sevilla într-un comunicat.

Rakitic a fost căpitanul echipei andaluze care a câştigat trofeul Europa League în 2014, după care a plecat la FC Barcelona.

La Sevilla, Rakitic îl va înlocui pe argentinianul Ever Banega (32 ani), care s-a transferat la clubul saudit Al-Shabab Riad.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”