Fotbal: Dan Alexa a renunțat la funcția de antrenor principal al echipei Rapid

Antrenorul Dan Alexa a anunțat miercuri că renunță la funcția de antrenor principal al echipei Rapid București, după ce Curtea de Apel a acordat un nou termen la cererea de suspendare a hotărârii de faliment, iar în aceste condiții gruparea giuleșteană nu va putea evolua în Liga I.

"Era cam ultima speranță să continuăm. Pentru mine lucrurile au fost clare. Asta a fost ultima zi, i-am anunțat și pe jucători. Am avut speranțe că putem să jucăm în Liga I. Mâine va anunța Liga ce se va întâmpla, dar șansele sunt minime, singura variantă e ca Rapid să se înscrie cu juniorii în prima ligă. Noi nu mai putem face contracte, așa că pentru mine a fost ultima zi la Rapid. Le mulțumesc suporterilor, pot să privesc în ochi orice rapidist. Îmi e imposibil să mai rămân, la fel și jucătorilor, pentru că nu se mai pot face contracte", a declarat Alexa pentru postul Dolce Sport.

Tehnicianul Dan Alexa a preluat formația giuleșteană la sfârșitul lunii august a anului trecut și a reușit promovarea în Liga I. În urmă cu o lună el își prelungise contractul cu FC Rapid pentru încă un sezon.

Curtea de Apel București a amânat miercuri, pentru 24 august, cererea de suspendare a executării silite în cazul falimentului clubului Rapid. În aceste condiții, cel mai probabil formația giuleșteană nu va fi înscrisă în Liga I. Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a stabilit data de 21 iulie ca termen limită pentru acceptarea sau nu a echipei giuleștene în ediția 2016 — 2017 a Ligii I, în funcție de suspendarea executării hotărârii de faliment.

Situația clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Tribunalul București a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu același nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanța a ridicat la 13 iunie dreptul de administrare al FC Rapid SA și a dispus dizolvarea societății debitoare. De altfel, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început demersurile pentru dizolvarea societății SC Rapid SA.

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvență din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

AGERPRES (AS-autor: Marius Țone, editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruștei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan