Fotbal: Dan Petrescu - Nu mi se pare corectă restricţia impusă clubului Chelsea, nu are legătură cu războiul

Fotbal: Dan Petrescu - Nu mi se pare corectă restricţia impusă clubului Chelsea, nu are legătură cu războiul

Antrenorul formaţiei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că restricţiile impuse de guvernul britanic clubului Chelsea nu sunt corecte deoarece gruparea londoneză, pentru care a evoluat între anii 1996 şi 2000, nu are nicio legătură cu războiul din Ucraina.

"Eu sunt fan Chelsea şi orice restricţie impusă acestei echipe nu mi se pare corectă. Fotbalul e fotbal, războiul e război. Nu cred că ar trebui să sufere clubul, fanii, jucătorii... mi se pare incredibil, cum să nu mai cumperi jucători? Ce vină au cei de la Chelsea? Fanii, jucătorii, ce vină au? Nu mi se pare corect. Dacă vrei să pedepseşti pe altcineva, da, e normal, dar e mult prea mult să pedepseşti o echipă de fotbal. Mai ales Chelsea, care nu are nicio treabă cu acest război", a spus tehnicianul.

Dan Petrescu a activat ca jucător la clubul Chelsea în perioada ianuarie 1996 - iulie 2000. În cei patru ani şi jumătate, el a câştigat cu gruparea londoneză cinci trofee, Cupa Angliei, Cupa Ligii Angliei, Cupa UEFA, Cupa Cupelor şi Supercupa Europei.

În contextul războiului din Ucraina, guvernul britanic a decis, joi, să îngheţe activele lui Roman Abramovici, patronul rus al clubului Chelsea, şi să-l împiedice să obţină venituri prin intermediul grupării londoneze, care nu mai poate vinde bilete şi articole comerciale şi nici să cumpere sau să vândă jucători.

Numele miliardarului rus figurează pe lista britanică a sancţiunilor vizând conturile şi companiile magnaţilor pro-Kremlin, Abramovici fiind descris ca un oligarh cu o legătură strânsă de decenii cu preşedintele rus Vladimir Putin. Abramovici a dezminţit însă astfel de legături.

Abramovici a anunţat săptămâna trecută că scoate la vânzare clubul londonez, dar procesul este incert în prezent, întrucât activitatea lui Chelsea este reglementată acum de o licenţă specială guvernamentală. AGERPRES (V, AS-autor: Marius Ţone, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

2 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 „Președinta” României, aroganțe într-un resort de lux din Elveția

5 VIDEO Americanii au prezentat oficial „drăcovenia” SF