Fotbal: Daum - Cu Armenia trebuie să controlăm jocul, să dominăm și să marcăm

Fotbal: Daum - Cu Armenia trebuie să controlăm jocul, să dominăm și să marcăm

Selecționerul echipei naționale Christoph Daum a declarat, joi, într-o conferință de presă, că în meciul cu Armenia de vineri jucătorii săi trebuie să controleze jocul, să își domine adversarul și să marcheze.

"Nu știu dacă este un avantaj faptul că am câștigat în Erevan. Este o echipă nouă, cu un alt antrenor, cu un alt sistem, putem spune că Armenia este acum o echipă diferită. Dar jucătorii noștri sunt bine pregătiți, știu plusurile și minusurile Armeniei, nu ne rămâne decât să punem în practică potențialul nostru. Trebuie să controlăm jocul, să dominăm, trebuie să marcăm. Mâine vom folosi un sistem defensiv care să se poată transforma pe durata partidei", a spus el.

Tehnicianul susține că interesul scăzut al suporterilor pentru meciul de vineri are legătură cu poziția din clasament a României: "Cu siguranță dacă ne-am fi aflat într-o poziție mai bună în clasament am fi avut mai mulți spectatori în tribună mâine. Dar noi trebuie să luptăm în meciurile rămase ca să arătăm că putem obținem rezultate bune și să readucem atenția asupra echipei naționale. Trebuie să arătăm o imagine bună pentru a întări relația cu suporterii. Iar o imagine bună am arătat cu Chile, acela e un punct de la care trebuie să plecăm".

Întrebat dacă îi teamă de reacția publicului în cazul în care România pierde partida cu Armenia, Daum a răspuns: "Ca antrenor am trecut prin multe situații dificile, am și pierdut, am și câștigat, dar întotdeauna mi-am asumat responsabilitatea. Nu îmi este teamă de reacția publicului, nu mi-a fost niciodată teamă de astfel de situații. De fiecare dată am ieșit mai puternic din aceste situații. Dar în cazul de față sunt optimist că vom face un joc bun și vom avea și un rezultat bun. Eu sunt foarte motivat și sunt convins că dacă jucătorii își vor atinge limitele, ca în meciul amical cu Chile, atunci meciul se va încheia cu bine".

Echipa națională a României se află în aceste zile în cantonament la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia unde se pregătește pentru meciurile cu Armenia și Muntenegru din preliminariile Cupei Mondiale 2018 din Rusia. România întâlnește Armenia, vineri, 1 septembrie, de la ora 21,45, pe Arena Națională. Cea de-a doua partidă, cu Muntenegru, este programată în deplasare, la Podgorica, în 4 septembrie, tot de la ora 21,45.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruștei)

Citiți și:

Fotbal: Vlad Chiricheș — Chiar dacă toată lumea critică selecționerul, cred că noi suntem vinovați


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...