Fotbal: Diego Simeone speră ca într-o zi să pregătească naţionala Argentinei

Fotbal: Diego Simeone speră ca într-o zi să pregătească naţionala Argentinei

Antrenorul argentinian al echipei Atletico Madrid, Diego Simeone, şi-a reiterat interesul de a pregăti într-o zi prima reprezentativă a ţării sale, scrie dpa.

Vorbind marţi cu fostul său coechipier de la naţională Sergio Goycochea, într-un interviu video organizat de Federaţia argentiniană de fotbal (AFA), Simeone a spus, referindu-se la acest aspect: ''Totul la momentul potrivit şi la locul potrivit''.

''Nu am nicio îndoială că într-un anumit moment, dacă va exista situaţia, să am această oportunitate'', a menţionat tehnicianul madrilenilor.

Solicitat să facă o comparaţie între Diego Maradona şi Lionel Messi, Simeone a afirmat: '''Sunt diferiţi. Unul este o maşină de goluri. Am suferit din cauza lui de-a lungul anilor. Celălalt este întruchiparea fotbalului argentinian. Mai recent se pare că Messi a ieşit din cochilia lui. Diego nu a avut niciodată o problemă cu asta. Puteau juca împreună''.

Întrebat dacă portughezul Cristiano Ronaldo ar putea fi alături de cei doi, Simeone a spus că problemele ar apărea în altă parte. ''Mereu am afirmat că dacă cineva nu aleargă nu-i o problemă. Dacă doi jucători însă nu aleargă, atunci da, apare o problemă. Ei bine, dacă trei nu aleargă, atunci va fi imposibil de jucat'', a arătat Diego Simeone.

Luna trecută, fostul internaţional argentinian Juan Sebastian Veron se declara convins că fostul său coechipier Diego Simeone va antrena într-o zi selecţionata Albiceleste.

Veron, cu 73 selecţii şi 9 goluri pentru Argentina, fost jucător la Lazio, Manchester United şi Chelsea, considera că tehnicianul de 49 ani, un excelent motivator şi fin tactician, s-ar potrivi perfect pe banca tehnică a selecţionatei sud-americane.

Simeone antrenează Atletico Madrid din 2011 şi a condus echipa la două succese în Europa League, la un titlu în Cupa Regelui, Supercupa Spaniei, Supercupa UEFA, plus două finale jucate în Liga Campionilor.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria