Fotbal: Două arestări, percheziţii în Belgia, Londra şi Monaco, într-un nou caz de corupţie

Fotbal: Două arestări, percheziţii în Belgia, Londra şi Monaco, într-un nou caz de corupţie

Parchetul belgian a anunţat miercuri că au fost efectuate şapte percheziţii în Belgia, la Londra şi în Monaco, iar două persoane au fost arestate într-un dosar de corupţie în fotbal instrumentat la Bruxelles, relatează AFP.

Ancheta viza iniţial transferul din 2015 al atacantului sârb Aleksandar Mitrovic, de la Anderlecht şi Newcastle United, dosar în care au fost operate o serie de percheziţii pe 24 aprilie în Belgia, la clubul RSC Anderlecht şi la sediul Federaţiei belgiene, fără a se opera însă arestări.

Noua etapă a anchetei îl vizează acum pe impresarul Christophe Henrotay, suspectat că a încasat comisioane frauduloase în cadrul unui alt transfer, şi care a fost reţinut la Monaco, conform unei surse a AFP.

Parchetul belgian nu a dezvăluit identitatea celor doi arestaţi, evocând arestarea unui agent de jucători la Monaco şi a asistentului său într-o regiune din Belgia. Cei doi sunt acuzaţi de spălare de bani şi de corupţie în cadrul transferurilor de jucători. Percheziţiile s-au derulat în zilele de marţi şi miercuri: patru în principatul Monaco, două în Belgia şi una la Londra, a precizat Parchetul belgian.

Această anchetă nu are legătură cu dosarul ''Footballgate'', instrumentat în Belgia şi în care 20 de persoane (agenţi, arbitri, oficiali de cluburi) au fost inculpaţi după octombrie 2018. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?