Fotbal: După Messi, a venit rândul lui Ronaldo să fie audiat pentru o presupusă fraudă fiscală

Fotbal: După Messi, a venit rândul lui Ronaldo să fie audiat pentru o presupusă fraudă fiscală

Atacantul portughez Crisitiano Ronaldo, cvadruplu deținător al trofeului "Balonul de Aur", se va prezenta luni în fața instanței pentru o audiere legată de o presupusă fraudă fiscală în valoare de 14,7 milioane euro, ultima dintr-o lungă serie care afectează fotbalul din Spania, după ce în anul 2016 argentinianul Lionel Messi a fost condamnat pentru același delict, informează AFP.

Internaționalul portughez, în vârstă de 32 de ani, este convocat luni la ora locală 11,30 la tribunalul din Pozuelo de Alarcon, periferie a Madridului și cea mai bogată zonă din Spania, unde și locuiește.

De altfel, din cauza acestei citații în fața instanței, vedeta madrilenă a ratat primul "clasico" amical dintre Real Madrid și FC Barcelona, pierdut cu 3-2 de campioana en titre a Spaniei, la Miami.

"Toată lumea este decepționată, dar sunt alți factori care au determinat absența lui Ronaldo", a declarat Stephen Ross, promotorul International Champions' Cup, turneul amical de pregătire din Statele Unite, organizatorul acestui meci. Anterior, el menționase "un proces în vedere în Spania" pentru a explica această absență.

Este vorba, în realitate, de o audiere în cursul căreia judecătorul responsabil cu dosarul trebuie să-i aducă la cunoștință anchetarea sa pentru o fraudă fiscală presupusă de 14,7 milioane euro.

"El se va prezenta normal în fața judecătorului", a spus un purtător de cuvânt al apărării.

Conform ministerului public, starul echipei Real Madrid a utilizat între 2011 și 2014 mai multe societăți cu sedii în străinătate — Irlanda sau Insulele Virgine Britanice — pentru a evita să plătească în Spania impozitele pe venituri obținute din contracte publicitare cu marile mărci.

Conform Parchetului, Cristiano Ronaldo, sportivul cel mai bine plătit din lume, conform Forbes, ar fi declarat în 2014 venituri de origine spaniolă în valoare de 11,5 milioane euro pentru perioada cuprinsă între 2011 și 2014, în timp ce în realitate acestea s-au ridicat la aproximativ 43 milioane euro.

La acestea s-ar adăuga, conform Ministerului Public, 28,4 milioane euro ascunși fiscului, venituri obținute din drepturile de imagine pentru perioada 2015-2020. Deci, un total de 14,7 milioane euro impozite neplătite.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia