Fotbal: Eugen Neagoe, prezentat ca nou antrenor al echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Fotbal: Eugen Neagoe, prezentat ca nou antrenor al echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Eugen Neagoe a fost prezentat oficial, marți, ca antrenor al echipei de fotbal ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Nou-promovata a fost antrenată în primele 15 etape ale sezonului de Valentin Suciu (11 puncte câștigate), iar apoi în următoarele două runde a fost condusă de interimarii cuplul Sandor Nagy și Laszlo Kulcsar, fără a câștiga vreun punct.

''Mulțumesc pentru încrederea acordată. Am avut o pauză de patru luni, patru luni și jumătate după perioada foarte bună pe care an avut-o la Iași. Sunt foarte încrezător și cred că putem, împreună cu jucătorii și suporterii, să reușim ceea ce v-ați propus încă din vară. Nu trebuie ascuns faptul că obiectivul este rămânerea în prima ligă, sunt convins că putem realiza acest obiectiv, pentru că altfel nu eram aici'', a declarat Neagoe, într-o conferință de presă.

''Foarte important este ce vom face începând de astăzi. Eu sunt adeptul să muncim mai mult decât să vorbim și rezultatele să vorbească'', a subliniat tehnicianul.

''La Iași am avut 15 jocuri fără înfrângere, am jucat play-out-ul fără să pierdem vreun joc, am câștigat detașat. Sigur, se poate repeta, dar nu este ușor, depinde de foarte mulți factori. Ce pot să le promit suporterilor este că eu voi face tot ceea ce depinde de mine să reușim să ne îndeplinim obiectivul și să practicăm un fotbal bun'', a afirmat Neagoe.

Noul antrenor al echipei covăsnene nu a dorit să se pronunțe în privința lotului de jucători: ''Am văzut, dacă nu greșesc, toate jocurile echipei, dar în acest moment îmi este foarte greu să mă pronunț. Vreau să îi cunosc pe băieți, mai întâi. În acest moment nu se pot face transferuri. Din punctul meu de vedere fiecare jucător are șansa lui în aceste ultime jocuri ale anului. Doar de ei va depinde dacă vom continua împreună sau dacă va trebui să aducem alți jucători care să ne ajute''.

Neagoe s-a ferit să dea detalii despre eventuale obiective intermediare sau despre perioada pe care a semnat contractul: ''Și dacă mi-aș fi impus un obiectiv acum, pentru sezonul regulat, permiteți-mi să nu vi-l divulg. Mi-aș dori să nu pierdem niciun joc, dacă am putea să realizăm acest obiectiv. Dar va fi foarte greu, sunt echipe puternice, avem jocuri cu echipe valoroase în următoarele etape și nu va fi ușor, dar noi vom face tot ce depinde de noi să reușim''.

Eugen Neagoe a apreciat proiectul clubului covăsnean: ''Este un proiect foarte frumos, din punctul meu de vedere ați făcut niște lucruri extraordinare, ați făcut istorie, pentru prima dată echipa din Sfântu Gheorghe este în prima ligă și pasul următor este ca echipa să continue în prima ligă''.

Neagoe a menționat că îl va avea ca secund pe Sebastian Moga (fost jucător la Gloria Bistrița și Dinamo), cu care a colaborat și la Pandurii, în Cipru și la Iași. Un alt secund va fi Laszlo Kulcsar.

Eugen Neagoe (50 ani) și-a început cariera de antrenor la Extensiv, iar apoi le-a pregătit pe FC Universitatea Craiova, Pandurii, ASIL Lysi (Cipru), din nou pe FC U Craiova, în 2010 a început colaborarea cu Victor Pițurcă, fiindu-i secund la Steaua, Universitatea Craiova, echipa națională (2011-2014) și Al-Ittihad. A mai pregătit apoi echipele cipriote Aris Limassol și Nea Salamis, iar apoi pe CSM Polit Iași și CS Mioveni.

În Liga I, Sepsi OSK ocupă locul 12, după 17 etape, cu 11 puncte. Neagoe va debuta oficial ca antrenor la Sepsi în meciul de sâmbătă, cu Gaz Metan Mediaș, la Brașov.

AGERPRES (A — autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…