Fotbal-EURO 2016: Semifinala Franța-Germania a înregistrat cea mai mare audiență din ultimul deceniu în Hexagon

Fotbal-EURO 2016: Semifinala Franța-Germania a înregistrat cea mai mare audiență din ultimul deceniu în Hexagon

Un total de 19,2 milioane persoane au urmărit din fața televizorului evoluția Franței în fața Germaniei, joi seara la Marsilia, în semifinalele EURO 2016, aceasta fiind cea mai mare audiență înregistrată în Hexagon în ultimul deceniu, conform datelor furnizate de societatea Mediametrie, însărcinată cu măsurarea audienței.

Postul TF1, care a transmis în direct această întâlnire, a înregistrat o cotă de audiență de 68,8%, depășind recordul stabilit cu ocazia partidei dintre Franța și Islanda (5-2), disputată duminică în sferturile de finală ale competiției, urmărită de 17.179.000 telespectatori (60%).

Televiziunile din Franța nu au mai înregistrat cifre atât de ridicate de la Cupa Mondială de fotbal din 2006, unde meciurile selecționatei Franței cu Portugalia și Italia au fost urmărite de 22,2 milioane, respectiv 22,14 milioane de telespectatori, precizează EFE.

Finala EURO 2016, dintre Franța și Portugalia, programată duminică pe Stade de France, ar putea marca însă un nou record de audiență, de această dată beneficiarul urmând să fie postul M6, care împarte cu TF1 transmisia principalelor partide ale Campionatului European pe teritoriul francez.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!