Fotbal: Fatai şi Ioniţă au fost suspendaţi un an, iar Seto 8 luni de Agenţia Naţională Anti-Doping

Fotbal: Fatai şi Ioniţă au fost suspendaţi un an, iar Seto 8 luni de Agenţia Naţională Anti-Doping

Agenţia Naţională Anti-Doping i-a sancţionat pe fotbaliştii Kehinde Fatai şi Alexandru Ioniţă cu câte un un an de suspendare şi pe Takayuki Seto cu 8 luni în cazul de dopaj în care au fost implicaţi după ce au efectuat o terapie IV Drip, cu vitamine, la sfârşitul lunii septembrie, au declarat, pentru AGERPRES, surse apropiate jucătorilor.

Celor trei fotbalişti ai clubului Astra Giurgiu le va fi redusă din suspendare perioada suspendării provizorii dictată de ANAD la 30 septembrie 2020 până la 9 aprilie 2021.

"În baza art. 64 din Legea 227/2006 cu modificările şi completările ulterioare, art 10.6.1.1. cu referire la art 4.2.2 fraza a doua şi cu aplicarea art. 27.2 din Codul Mondial Anti-Doping, ediţia 2021 şi a Ordinului nr. 180/2020 al preşedintelui ANAD privind aprobarea Listei Interzise pentru anul 2021 ''Metode specifice pentru anul 2021'' interzise permanent (M2 pct.2)

- Suspendă din activitatea sportivă pe sportivii Fatai Kehinde Feyi şi Ioniţă Alexandru pe câte o perioadă de 1 an pentru abaterile prevăzute de art 2 alin 2 lit b) din Legea 227/2006, de la data prezentei

- Suspendă din activitatea sportivă pe sportivul Seto Takayuki pe o penoadă de 8 luni pentru abaterea prevăzută de art 2 alin 2 lit b) din Legea 227/2006, de la data prezentei

- În baza art 60 alin. 7 din Legea 227/2006 deduce din perioada suspendării durata suspendării provizorii cu începere de la 30 septembrie 2020", se arată în decizia comisiei de primă instanţă a ANAD intrată în posesia AGERPRES.

Trei jucători ai echipei Astra Giurgiu, Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă, au efectuat la o clinică din Bucureşti o terapie IV Drip, cu vitamine, a cărei concentraţie poate fi considerată interzisă de regulamentele antidoping.

La 30 septembrie 2020, cei trei jucători au fost suspendaţi provizoriu de către Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) până la finalizarea anchetei deschise în acest caz. Ca urmare a deciziei ANAD, fotbaliştilor le-au fost suspendate contractele cu clubul. De asemenea, ei nu au mai jucat şi nu s-au mai antrenat cu echipa Astra Giurgiu de la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut.
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…