Fotbal: FC Barcelona a generat 3,214 miliarde euro din activităţi economice în Spania (studiu)

Fotbal: FC Barcelona a generat 3,214 miliarde euro din activităţi economice în Spania (studiu)

Clubul FC Barcelona a generat în sezonul trecut 3,214 miliarde euro din activităţi economice în Spania, cu un impact de 1,773 miliarde euro în termeni de PIB (Produs Intern Brut) şi peste 31.475 de locuri de muncă, potrivit unui studiu prezentat miercuri de cabinetul de consultanţă PriceWaterhouseCoopers (PWC), la Barcelona, informează agenţia EFE.

La nivel local, gruparea "blaugrana" a contribuit la bogăţia Barcelonei cu 1,191 miliarde de euro din PIB, ceea ce reprezintă 1,46% din total, generând totodată 19.500 de locuri de muncă şi o colectare de impozite de 366 milioane de euro.

Conform acestui studiu, prezentat în cadrul Fomet del Treball (patronatul catalan), FC Barcelona s-a impus ca unul dintre agenţii transversali şi dinamici cu impact diferit în sectoare precum turism, ospitalitate, transport sau mass-media, contribuind "într-o manieră foarte importantă" la bogăţia economică a oraşului Barcelona.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”