Fotbal: FC Barcelona îi retrage distincţiile acordate lui Franco în timpul dictaturii

Fotbal: FC Barcelona îi retrage distincţiile acordate lui Franco în timpul dictaturii

Adunarea generală a clubului FC Barcelona a votat duminică propunerea de retragere a distincţiilor oferite de gruparea catalană lui Francisco Franco în perioada în care Spania s-a aflat sub dictatura acestuia, informează AFP.

Cu 671 voturi pentru, 2 împotrivă şi 7 abţineri, membrii adunării generale au validat retragerea a trei distincţii acordate în 1951, 1971 şi 1974 lui Franco, generalul care a condus Spania din 1939 şi până la moartea sa, în 1975.

FC Barcelona a vrut să retragă distincţiile respective încă din 2003, însă nu a putut face acest lucru, în absenţa documentaţiei adecvate, conform preşedintelui clubului, Josep Maria Bartomeu.

"Este adevărat că s-a făcut târziu, însă mai bine mai târziu decât niciodată. Acesta este şi un tribut adus taţilor şi bunicilor noştri care au suferit în timpul dictaturii", a declarat Bartomeu.

Luna trecută, Curtea Supremă a Spaniei a autorizat, după o bătălie judiciară de un an, exhumarea rămăşiţelor lui Franco din mausoleul aflat în apropierea capitalei Spaniei.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)

Sursa foto: FC Barcelona / Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...