Fotbal: FC Botoșani - CFR Cluj și Sepsi OSK - CSU Craiova, în șaisprezecimile Cupei României

Fotbal: FC Botoșani - CFR Cluj și Sepsi OSK - CSU Craiova, în șaisprezecimile Cupei României

Meciurile FC Botoșani - CFR Cluj, Sepsi OSK - CSU Craiova, Concordia Chiajna - Astra Giurgiu și ASU Poli Timișoara - ACS Poli Timișoara dețin capul de afiș al șaisprezecimilor de finală în Cupa României la fotbal, potrivit tragerii la sorți efectuate, miercuri, la Casa Fotbalului.

 La ediția a 80-a a competiției, FC Voluntari, deținătoarea trofeului, va întâlni liderul ligii secunde, AFC Hermannstadt.

Alte meciuri care rețin atenția sunt cele dintre FCSB și Sănătatea Cluj, respectiv dintre Dinamo și Aerostar Bacău. Campioana FC Viitorul o va înfrunta pe CSM Școlar Reșița.

Programul meciurilor din șaisprezecimi:
FC Botoșani (I) — CFR Cluj (I)
ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (I) — CS Universitatea Craiova
ASU Poli Timișoara (II) — ACS Poli Timișoara
FC Argeș (II) — CSM Poli Iași (I)
Concordia Chiajna (I) — Astra Giurgiu (I)
CS Sănătatea Cluj (III) — FCSB (I)
CSM Școlar Reșița (III) — FC Viitorul Constanța (I)
Aerostar Bacău (III) — Dinamo București (I)
Dacia Unirea Brăila (II) — SC Juventus București (I)
Petrolul Ploiești (III) — CS Mioveni (II)
AFC Hermannstadt (II) — FC Voluntari (I)
Metaloglobus București (II) — Gaz Metan Mediaș (I)
Unirea Slobozia (III) — ASA Târgu Mureș (II)
CS Afumați (II) — UTA Arad (II)
Academica Clinceni (II) — Chindia Târgoviște (II)
Universitatea Cluj (III) — Știința Miroslava (II)

Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În conformitate cu modificarea articolul 30, punctul 11 din ROAF, aprobată în ședința Comitetului Executiv din 8 august 2017, în faza națională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri și doar în situația în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc.

Jocurile din cadrul șaisprezecimilor Cupei României vor avea loc în perioada 24-26 octombrie, cu începere de la ora 14,30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit și comunicat ulterior pe site-ul FRF.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa