Fotbal: FC Rapid va juca primele meciuri ale noului sezon în Liga I pe stadionul din Mioveni

Fotbal: FC Rapid va juca primele meciuri ale noului sezon în Liga I pe stadionul din Mioveni

FC Rapid, echipă care a promovat după şase ani în Liga I, va juca primele sale meciuri în următorul sezon pe arena din Mioveni, având în vedere că noul Stadion Giuleşti, deşi este aproape finalizat, nu va putea deveni operaţional până la 17 iulie, când este programată prima etapă.

Surse din cadrul grupării giuleştene au declarat, pentru AGERPRES, că stadionul Mioveni este deja trecut în dosarul de licenţiere pentru Liga I depus la Federaţia Română de Fotbal. Acesta este singurul stadion menţionat ca teren propriu din dosar, deşi fiecare club are dreptul şi la o arenă de rezervă.

Stadionul din Mioveni are o capacitate de 10.000 de locuri şi este terenul propriu al echipei CS Mioveni din Liga a II-a. De altfel, FC Rapid va disputa ultimul său meci din play-off-ul ediţiei 2020-2021 a Ligii a II-a, duminică, de la ora 13:30, în deplasare, chiar pe această arenă împotriva formaţiei CS Mioveni.

În ediţia 2020-2021 a Ligii a II-a, FC Rapid a disputat meciurile de pe teren propriu pe trei stadioane, Regie, Buftea şi Mogoşoaia.

Stadionul Giuleşti al formaţiei FC Rapid este unul dintre cele patru pe care România, ca ţară organizatoare a EURO 2020, şi-a propus să le reconstruiască pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale care vor participa la turneul final al Campionatului European. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Lucrările la Stadionul Giuleşti au început la 26 februarie 2019 cu demolarea vechii arene. Finalizarea lucrărilor de construcţie a fost amânată în mai multe rânduri, ultima estimare fiind luna mai 2021.

La 6 mai, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), Cseke Attila, anunţa că Stadionul Rapid este finalizat în proporţie de 90% şi că în vară va putea găzdui din nou competiţii sportive. Ulterior, la 12 mai, Compania Naţională de Investiţii informa că arena intră în ultima fază a construcţiei prin montarea gazonului.

Chiar dacă lucrările vor fi finalizate până la finalul acestei luni, stadionul nu va putea fi operaţional în vară deoarece acesta are nevoie de mai multe avize de funcţionare din partea autorităţilor înainte de a putea fi folosit, precum intabulare, cadastru, ISU etc. Toate aceste documente necesare sunt eliberate de autorităţile statului după mai multe luni. Un exemplu este Stadionul Arcul de Triumf, care a fost finalizat la 4 decembrie 2020, când a avut loc şi recepţia, dar nu este operaţional nici în prezent, după 5 luni. În aceste condiţii, FC Rapid nu va putea juca pe noua sa arenă mai devreme de toamna acestui an.

Noul stadion Giuleşti are o capacitate de 14.000 de spectatori şi a costat 165 milioane de lei (aproximativ 34 de milioane de euro).
AGERPRES (A, AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)

Sursa foto: FC Rapid 1923 / Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”